Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 5. marec 2020

Mercedes-Benz Prague Fashion Week sa presúva na máj

Situácia vo svete, ktorú spôsobil koronavírus zamával aj módou, dizajnom, cestovaním aj športom. Už Giorgio Armani počas milánskeho týždňa módy zrušil účasť verejnosti na prehliadke jeho značky kvôli bezpečnostným opatreniam, o pár dní na to bol presunutýmilánsky dizajnový veľtrh Salone del Mobile.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week sa presúva na máj

Situácia vo svete, ktorú spôsobil koronavírus zamával aj módou, dizajnom, cestovaním aj športom. Už Giorgio Armani počas milánskeho týždňa módy zrušil účasť verejnosti na prehliadke jeho značky kvôli bezpečnostným opatreniam, o pár dní na to bol presunutý milánsky dizajnový veľtrh Salone del Mobile. Opatrenia sa uskutočňujú aj v našich končinách, tým najnovším je presunutie Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Pri šírení vírusu sú problémom najmä masové eventy a akcie, kde sa schádza vyššie množstvo ľudí. Keďže vírus má obrovskú mieru prenosu, veľmi rýchlo sa šíri a cieľom organizátorov takýchto eventov je zamedziť progresívnej nákaze. Z tohto dôvodu sa rušia mnohé akcie po celom svete, či to už sú futbalové zápasy, módne akcie či dizajnové veľtrhy. Pražský týždeň módy sa mal pôvodne uskutočniť už budúci týždeň od 13. do 18.marca, no organizátori sa rozhodli o jeho presunutie do druhej polovice mája. Dôvodom sú na jednej strane zrušené lety z Talianska, ale aj zodpovedný prístup ku šíreniu vírusu.

„Cítime potrebu zachovať sa v tejto chvíli zodpovedne a nechceme nikoho z našich hostí, spolupracovníkov ani nikoho z celého produkčného tímu MBPFW uviesť do situácie zvýšeného zdravotného rizika. Zároveň počítame s účasťou mnohých zahraničných hostí zo svetových metropol vrátane Milána, ktorí vzhľadom na opatrenia Bezpečnostnej rady nebudú môcť v marci priletieť. Našim cieľom je zachovať kompletný pôvodný program. Miesto konania- kláštor Sv. Gabriela je potvrdený a ostáva bez zmien,“ hovorí Lukáš Loskot, CEO Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Všetky zakúpené vstupenky na marcový dátum budú platiť počas nových, májových termínov. Presné dátumy bude potvrdené v nasledujúcich dňoch.

Foto: archív MBPFW

1030

Súvisiace články