Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 18. december 2019

Súťaž Miss Slovensko z mužského pohľadu

Krása nie je iba ozovňajšku, dokonalej pleti, hustých vlasoch či symetrii. Je ocelkovom vyžarovaní, charizme anajmä osobnosti.

Súťaž Miss Slovensko z mužského pohľadu

Krása nie je iba o zovňajšku, dokonalej pleti, hustých vlasoch či symetrii. Je o celkovom vyžarovaní, charizme a najmä osobnosti. O tom je aj súťaž Miss Slovensko, ktorá už dávno nehľadá štandardné podoby krásy, ale omnoho viac hĺbky. Nový riaditeľ, slovenský módny návrhár Michael Kováčik nám prezradil, aká by mala byť podľa neho budúca víťazka súťaže, ale aj to, ako dokázal skĺbiť dve full-timové zamestnania.

Michael Kováčik priniesol na česko-slovenskú módnu scénu závan čerstvého vzduchu. Jeho minimalistický pohľad na módu v kombinácii so sofistikovanou drzosťou si získal poriadne silnú základňu fanúšikov. Nehovoriac o nestarnúcich a maximálne nositeľných dizajnoch. Teraz sa však vydal na novú cestu, ktorá sa mu otvorila ponukou riadiť súťaž Miss Slovensko. Akú víziu prinesie do súťaže muž a aké zmeny sa chystajú?

Vedenie súťaže Miss Slovensko má pod palcom muž! Ako sa to celé zomlelo?

Ponuka prišla od firmy LGM, s ktorou som v rámci Miss Slovensko spolupracoval už niekoľko rokov z pozície módneho dizajnéra. Dlho som nad tým premýšľal a to hlavne z časových dôvodov. Nechcel som obetovať chod a vývoj mojej značky, tak som musel premyslieť časovú logistiku. Momentálne trávim viac času v Bratislave, čo je pre mňa asi najväčšia zmena a stále sa učím, ako si správne rozvrhnúť čas. Pravidelne jazdím do Prahy, kde žijem deväť rokov a keď tam prídem na dva alebo tri dni, musím stihnúť všetko.

Odlišuje sa vaša predstava súťaže Miss od tej aktuálnej?


Súťaž je momentálne na veľmi vysokej úrovni. Bývalé riaditeľky súťaže odviedli skvelú prácu a spolu s produkčným tímom sa im za 24 rokov podarilo udržať ju vysoko. Samozrejme tak, ako všetci predo mnou, tak aj ja zo svojej pozície chcem do súťaže priniesť niečo nové. Už len to, že som muž a pracujem v móde, sa odrazí na vizuálnej stránke súťaže. S režisérom projektu už teraz riešime celý vizuál finálového večera. Nedávno vyšla úvodná kampaň s piatimi predošlými víťazkami súťaže. Fotil ju Lukáš Kimlička a ja som veľmi rád, že sa mi podarilo ho do projektu zapojiť. Kampaň je čistá, elegantná a rafinovaná a presne taký by mal byť aj 25. ročník Miss Slovensko.

76710772 10220584112331132 1768338164335771648 o

Sú v pláne nejaké zásadné zmeny?


Jedna zo zásadných zmien je horná veková hranica, ktorá doteraz bola 24 rokov a tento rok sme ju posunuli o rok vyššie. Takže dievčatá, ktoré budú mať v deň finále 25 rokov, sú vítané. Ako som už spomenul, zmeny nastávajú vo vizuáli súťaže. Od úvodnej kampane, reklamných spotov až po finálový večer - vytvárame nový koncept.

Máte aj inú víziu toho, ako by mala vyzerať nová kráľovná krásy? Je podľa vás čas na redefinovanie štandardov krásy?

Ja osobne si myslím, že štandardy krásy sa u nás redefinujú už posledných pár rokov. Ovplyvňuje to svetový modeling a sociálne siete a aj keď u nás to niekedy trvá dlhšie, určite ľudia už dnes vnímajú krásu inak. Aj my v Miss to vnímame tak, že prototyp krásy už dávno neexistuje a krása je relatívny pojem. 



Screen Shot 2019 12 04 at 20.00.44

Čo by nemalo budúcej Miss chýbať po osobnostnej stránke? Aká by mala byť a aké moderné zručnosti potrebuje?

Mala by to byť komplexná osobnosť, ktorej mediálne a modelingové prostredie bude blízke a bude sa ho snažiť využiť pre charitatívne účely. Prepojenie módy, médií a charity je niečo, čo funguje po celom svete. Takisto prirodzené vystupovanie, rešpekt a jazykové znalosti. Čo sa týka vonkajšej krásy, tam veľkú úlohu zohráva charizma a vystupovanie.

Screen Shot 2019 12 04 at 20.04.40

Svetové súťaže Miss takisto prechádzajú zmenami a vnímanie krásy sa radikálne mení. V USA už neprebieha promenáda v plavkách, teraz je jedna z finalistiek dokonca na vozíčku. Vo Venezuele už nezverejňujú miery finalistiek, v Anglicku prezentujú finalistky bez make-upu. V Peru dokonca finalistky namiesto svojich mier hovoria o kultúrnych a sociálnych problémoch ako nízke platy žien, domáce násilie a podobe...

Slovenská Miss takisto už nezverejňuje miery už niekoľko rokov. Dovolím si povedať, že sme boli jedna z prvých krajín, ktoré to zaviedli. Samozrejme ešte teraz neviem povedať, ako bude finálová dvanástka vyzerať, pretože prihlasovanie prebieha až do 19.1.2020. Avšak my takisto podporujeme prirodzenú krásu, preto ani tento rok nie sú povolené žiadne plastické vylepšenia. Navyše, každý rok vyberáme charitatívny projekt, ktorý podporíme. Krása je totiž o aj dobročinnosti a integrite, ktoré touto súťažou podporujeme.

Viac o aktuálnom ročníku Miss Slovensko sa dozviete tu.

1913

Súvisiace články