Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 16. apríl 2019

Michael Kováčik o kolaborácii, novej kolekcii aj jarných trendoch

Mladý dizajnér Michael Kováčik si vo veľmi krátkom čase dokázal vybudovať etablovanú pozíciu na česko-slovenskej módnej scéne. Jeho kolekcie sú zakaždým elegantné, nadčasové apritom unikátne.

Michael Kováčik o kolaborácii, novej kolekcii aj jarných trendoch

Mladý dizajnér Michael Kováčik si vo veľmi krátkom čase dokázal vybudovať etablovanú pozíciu na česko-slovenskej módnej scéne. Jeho kolekcie sú zakaždým elegantné, nadčasové a pritom unikátne. Spýtali sme sa ho na jeho najnovšiu kolekciu, kolaboráciu so značkou Tonak, ale aj čo si myslí o jarnej móde.

 

V čom je najnovšia kolekcia iná oproti predchádzajúcej tvorbe?

Kolekcia jeseň/zima 2019 je určite sofistikovanejšia a ucelenejšia. Pre mňa je to návrat ku klasike, použil som menej asymetrie a strihy viac zjednotil. Použité materiály sa vzájomne dopĺňajú a nahrávajú si.

Čo predstavovalo najväčšiu výzvu pri jej tvorbe?

Najväčšia výzva je rovnaká ako u každej kolekcie predtým. Vytvoriť ucelenú kolekciu, ktorá bude mať koncept, myšlienku a praktické využitie. Bude strihovo aj materiálovo sedieť a nájde svoje využitie. Ja navrhujem veci, ktoré ženy majú a chcú nosiť, nie také, ktoré budú visieť v šatníku alebo sa použijú iba na fotení do editoriálu.

DSC 3151  DSC 3302 

Kolekcia je inšpirovaná 80. aj 90.rokmi, ktoré prvky z tohto obdobia ste využili a ako ste ich pretvorili na moderný obraz?

Široké ramená, úzky pás, širšie rukávy na sakách, vesty, manžety. To všetko pochádza práve z týchto dvoch období a ja som sa tomu snažil dať moderný nádych miernym upravením strihov a výberom materiálov. Takisto styling a výber doplnkov tomu napomohol.

DSC 3413

DSC 3309

Ako vznikla kolaborácia so značkou TONAK?

S Tonakom spolupracujem už dlho v rámci fotení a personal shoppingu, a tak som oslovil vedenie, či by bola možnosť navrhnúť si svoj vlastný dizajn klobúku. Ich reakcia bola pozitívna a hneď ma pozvali na prehliadku továrne, kde som mohol vidieť celý proces výroby. Pre mňa naozaj obohacujúca skúsenosť.

DSC 3287 DSC 3280 DSC 3284
 

Ako by ste popísali túto spoluprácu?

Príjemná spolupráca s úspešným koncom a skvelým výsledkom. Klobúky mali veľký úspech a jediná škoda je, že sme kolaboráciu riešili mesiac pred fashion weekom a tak bolo vyrobených iba 6 kusov. Takže ide naozaj o "ultra limited edition".

Aké novinky chystáte pre najbližšie obdobie?

Rád by som nadviazal ďalšiu spoluprácu práve s Tonakom, ktorá by zapadala do nasledujúcej kolekcie jar/leto 2020 a bola predajne dostupná v ich butikoch. Tiež mám rozpracované ďalšie spolupráce ohľadne doplnkov, ale zatiaľ viac neprezradím.

DSC 3305


Jar podľa Michaela Kováčika

Aké jarné a letné trendy ste si zamilovali?

Čo sa týka dámskych trendov, určite to sú masívne sandále na platforme, dizajnová belt bag a veľké, výrazné náušnice.

Čo sú pre vás must-have nadčasové kúsky, ktoré by sme mali mať v našich jarných šatníkoch?

Taká tá klasika - dobrá kožená bunda, oversized biela bavlnená alebo hodvábna košeľa, dobré džínsy a už spomínané sandále na vysokej platforme či výrazné náušnice.

Ak by ste mali vybrať jeden aktuálny trend, ktorý by ste najradšej úplne vymazali zo scény, čo by to bolo?

Nejde úplne o aktuálny trend, ale skôr o klasiku v podaní balerín. Tie by som zakázal raz a navždy!

1738

Súvisiace články