Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 6. marec 2017

Young Blood: Mária Jančovičová Hammerle

Je majsterkou Európy, Majsterkou sveta, tancovala popri najpopulárnejších Dj-och či pri Jason Derulovi, no aj tak jej najväčšiu radosť robí učiť deti vo vlastnej tanečnej škole. Predstavujeme vám Máriu Jančovičovú Hammerle.

Young Blood: Mária Jančovičová Hammerle

Je majsterkou Európy, Majsterkou sveta, tancovala popri najpopulárnejších Dj-och či pri Jason Derulovi, no aj tak jej najväčšiu radosť robí učiť deti vo vlastnej tanečnej škole. Predstavujeme vám Máriu Jančovičovú Hammerle.

 

Už ako dieťa ju všetci poznali ako živé striebro, čo dokázala aj počas prechádzky, kedy sa vyšplhala na strechu autobusovej zastávky. Už vtedy jej otec predpovedal, že jej budúcnosť bude v gymnastike, zoo alebo cirkuse. O pár rokov neskôr sa ukázalo, že nebol od pravdy až tak ďaleko. Mária postupne začala cibriť svoj pohybový talent na gymnastike a neskôr v tanečnej škole v Žiline, kde napokon súťažne pôsobila do svojich 19 rokov a patrila medzi najlepšie tanečnice.

EHA0177

Ako samotná Mária tvrdí, tanec je jej spôsobom sebavyjadrenia: „Tanec je súčasťou môjho života už od malička, som silno emocionálne založená a tanec mi dovoľuje vyjadriť akúkoľvek emóciu, ktorú práve pociťujem. Tiež môžem vyjadriť to čo vnímam z konkrétnej hudby, na ktorú práve tancujem. Je to v podstate taký ventil mojej kreativity,“ hovorí Mária. Tak ako hociktorý druh umenia, aj tanec si vyžaduje obrovskú dávku inšpirácie. Kde ju hľadá Mária? „Všade okolo seba. Dlhšiu dobu som žila v Austrálii a tam ma motivovalo a nabíjalo energiou more, slnko a večne usmiati ľudia,“ vysvetľuje Mária. Jej ďalším obrovským zdrojom inšpirácie sú takisto rôzne workshopy a tréningy, ktoré ju neustále posúvajú ďalej. „Keď však tvorím v tanečnej sále, nechávam sa unášať konkrétnou hudbou a potom to už ide samo. V prípade, že ma tanečná múza obchádza, vždy pomôže pohár dobrého vína,“ dopĺňa Mária.

EHA0035

Ako sa však stane z tanečnice s mnohými snami úspešná umelkyňa, ktorej sa sny splnili? Titul Majsterky sveta, Európy aj Afriky, či vystúpenia popri populárnych DJ-och a spevákoch sa nerodia nikdy ľahko. „Keď som bola mladšia, bola som lajdák, uliala som sa všade, kde sa dalo. To ma však neskôr dobehlo,“ vysvetľuje Mária a dodáva, že klasický vzorec na úspech teda u nej zrejme nefungoval. Za svoj najväčší profesionálny úspech však považuje svoju tanečnú školu MyDance v Žiline, kde momentálne trénuje deti. Neustále však pracuje aj na sebe a rada sa učí nové štýly. Má rada rôzne tanečné a hip-hopové štýly, no v poslednom čase ju veľmi baví a nabíja energiou hlavne waacking, ktorému sa venovala v Austrálii.

 MG 5401

Mária má takmer všetky profesionálne sny splnené a momentálne ju napĺňa práca s mládežou a práca na ich snoch. Čo teda odporúča všetkým nádejným tanečným talentom? „Aby tancovali, makali na sebe, riadili sa svojim srdcom a nasledovali svoj pocit v danom okamihu.“

14203126 10208969744434440 7090310255288887710 n

    7764

    Súvisiace články