Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 23. november 2015

Návrat na Fashion LIVE! 2015: Signal Fresh Fashion Contest

Absolútnym záverom tohtoročného Fashion LIVE! bola prehliadka víťazných kolekcií druhého ročníka súťaže Signal Fresh Fashion Contest, inšpirovaných úsmevom vo všetkých jeho podobách.Jan ČernýŠtudent odevného dizajnu na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne sa zapojil do súťaže s kolekciou New Vestment, ktorá symbolizuje novú éru.

Návrat na Fashion LIVE! 2015: Signal Fresh Fashion Contest

23.11.2015

Absolútnym záverom tohtoročného Fashion LIVE! bola prehliadka víťazných kolekcií druhého ročníka súťaže Signal Fresh Fashion Contest, inšpirovaných úsmevom vo všetkých jeho podobách.

Jan Černý
Študent odevného dizajnu na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne sa zapojil do súťaže s kolekciou New Vestment, ktorá symbolizuje novú éru. Inšpiračným prvkom jeho modelov bola jemnosť, čistota a spojenie liturgických odevov so súčasnou gang kultúrou. Štýl gangu dizajnér dosiahol prostredníctvom uniforiem, oslovujúcich momentálne silnú skupinu ľudí. Návrhy sú v odtieňoch bielej, modrej, sivej a ružovej s dekoratívnym prešívaním. Využil v nich kombináciu jemných prírodných materiálov s pevnými textíliami. Zaujímavým detailom sú gumené čižmy a rukavice z rovnakého materiálu.
Možno povedať, že talentovaný návrhár tvorí pre mladšiu generáciu bez predsudkov, ktorá má určitú dávku odvahy, drzosti a je otvorená prijímať vývoj módy.

jan_cerny_1
aaa_FL2015-13
aaa_FL2015-14
aaa_FL2015-15
aaa_FL2015-16
aaa_FL2015-17
aaa_FL2015-18
aaa_FL2015-19
aaa_FL2015-20
aaa_FL2015-21
aaa_FL2015-22

Silvia Hollá
Študentka odevného dizajnu na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave spojila v aktuálnej kolekcii sily s textilnou dizajnérkou Romanou Skladanovou. Vďaka kolaborácii vznikla kolekcia Sardigna s pestrými farbami a kvetinovými vzormi. Tá v sebe nesie inšpiráciu a očarenie prvkami tradičných odevov danej kultúry. Špeciálne vytvorené potlače s motívmi exotických kvetov ostrova Sardínia umocnili celý zážitok z kolekcie. Na prehliadke nechýbali ani dôležité doplnky, konkrétne turbany a batohy s aplikáciami.

silvia_holla
silvia_holla_1
aaa_FL2015-12

Alexandra Gnidiaková
Študentka odevného dizajnu na Škole úžitkového výtvarníctva v Ružomberku priniesla na mólo do Starej tržnice so svojou kolekciou Starobylá láska z roku 1895 jemne koketné prvky secesnej módy. Dámske modely zložené z tylových secesných golierov, korzetov a spodničiek evokujú znaky dámskej spodnej bielizne. Pikantné sú tiež detaily – perly a flitre povyšívané na intímnych miestach. Inšpiráciu čerpala Alexandra z historického cirkusu, pásiky v bielo-červených a bielo-modrých odtieňoch sú zase odkazom na jej spomienku zubnej pasty z detstva.

alexandra_gnidiakova_1
aaa_FL2015-6

pripravila: Jana Zajasenská
foto: Marek Rebroš

 

    3586

    Súvisiace články