Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 6. október 2021

Naspäť do 80.rokov s módnym domom Chanel

Na predstavenie ktorých kolekcií počas týždňov módy netrpezlivo čakáte? My samozrejme na jednu z najväčších klasík v módnom svete - módny dom Chanel.

Naspäť do 80.rokov s módnym domom Chanel

Na predstavenie ktorých kolekcií počas týždňov módy netrpezlivo čakáte? My samozrejme na jednu z najväčších klasík v módnom svete - módny dom Chanel. Ani počas edície na sezónu SS22 nesklamal. Nahliadnite s nami do jeho najnovšej kolekcie.

chanel módna prehliadka letná kolekcia móda inšpirácia fashion week týždeň módy paris paríž

Tentokrát je centrálnou témou kolekcie fotografia, ktorá vždy bola výraznou súčasťou tvorby módneho domu. Virginie Viard dokonca spomína na to, ako sám Karl Lagerfeld zvykol fotiť kampane a dodáva, že pre túto kolekciu zvolala fotografov, ktorí nám ukázali Chanel z ich perspektívy. “Milujem vidieť Chanel ich očami. Je to pre nás podpora a inšpirácia,” povedala kreatívna riaditeľka.

V rámci predstavenia kolekcie pripravilo fotografické duo Inez & Vinoodh sériu portrétov, na ktorých sa objavili múzy módneho domu - Lily-Rose Depp, Alma Jodorowsky, Rebecca Dayan, Jennie a Quannah Chasinghorse-Potts. Všetky dámy sú na portréte vyobrazené rovnako - s foťákom v ruke. “Je to magický objekt a veľmi sexi gesto, ktoré evokuje množstvo spomienok. Milovala som zvuk blesku počas módnych prehliadok v 80.rokoch, kedy modelky prechádzali na vyvýšených mólach. Chcela som znovu zachytiť túto emóciu,” povedala kreatívna riaditeľka.

Vyvýšené mólo bolo opäť prinavrátené k životu v priestoroch Grand Palai Ésphémère. Štýl a atmosféru tohto obdobia však podčiarkovala samotná kolekcia založená aj na jednoduchosti aj na odvážnych strihoch aj na mnohofarebnosti a háčkovaných materiáloch v kombinácii s džínsovinou či čiernym šifónom. Z veľkej časti bola kolekcia založená na hre čiernej a bielej, ktorá mala zároveň retro aj veľmi moderný vzhľad, ktorý bol dosiahnutý kombináciou nadčasových prvkov a vintage detailov. Využitie zaujímavých látok pridávalo jednotlivým kúskom na mnohých dimenziách. Kolekcia ďalej plynulo prechádzala do čierno-zlatej kombinácie, ktorá sama o sebe pôsobí veľmi honosne, ale práve s retro nádychom. Následne zlaté kovové odlesky vystriedali strieborné, na ktoré opäť nadviazala čierna, avšak tentokrát v kombinácii s ďalšími zaujímavými, veselými farbami. V každom segmente kolekcie samozrejme nemohol chýbať ikonický tvíd, saká a kostýmy v najrôznejších podobách. Kolekciu uzatvorili farebné, ľahké modely s potlačami pripomínajúcimi motýle. 

Foto: Chanel, Inez & Vinoodh

    884

    Súvisiace články