Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 21. september 2019

Najlepšie kolekcie z NYFW II.

Nastupujúca generácia newyorských dizajnérov zatienila veľké hviezdy módneho neba. Nepotrebovali na to pritom ani extravaganciu ateatrálnosť, ale vystačili si sinovatívnym prístupom.

Najlepšie kolekcie z NYFW II.

Nastupujúca generácia newyorských dizajnérov zatienila veľké hviezdy módneho neba. Nepotrebovali na to pritom ani extravaganciu a teatrálnosť, ale vystačili si s inovatívnym prístupom. Medzi kolekciami Oscara De La Rentu či Proenza Schouler sa tak objavili mená ako Eckhaus Latta či Jonathan Simkai.

Jonathan Simkai

Jemnučká kolekcia založená na romantickom minimalizme. Sústredená bola okolo pastelových tónov, čistých strihov a náznakov ženských detailov ako čipka, volány, gombíky a plisé. Klasické siluety nechali vynikať jemné materiály a ich prepracovanosť v jednoduchosti.

Oscar De La Renta

Najnovšia kolekcia módneho domu ostala verná svojej francúzskej rafinovanosti, ktorá je hlboko zakorenená v jeho estetike. Do toho však primiešali aj vplyv kultúry dominikánskej republiky, kde sa zakladateľ módneho domu narodil. Ženské siluety tak boli plné základných farieb, ale aj tradičných vzorov či romantických detailov, ktoré oživovali klasické línie.

Helmut Lang

Základom tejto kolekcie bola čistota strihov a dômyselný výber materiálov, ktoré vynikali vo svojej jednoduchosti. Ich kombinácie pôsobili moderne, ale zároveň nadčasovo. Medzi farbami dominovali základné tóny bielej, čiernej, hnedej, do ktorých sa primiešali jemné neóny, ale aj zemitá khaki či mentolovo zelená.

Proenza Schouler

80.roky hrali významnú rolu pri dizajnovaní tejto kolekcie značky Proenza Schouler. Výratné ramená a nezberané detaily dominovali jednotlivým lookom, no dizajnérske duo Jack McCoullogh a Lazaro Hernandez vysvetlili, že najväčšou inšpiráciou boli pre nich ich vlastné mamy a ich newyorský štýl počas leta v 80.rokoch. Vznikla tak silná, ženská a odvážna kolekcia, ktorá má potenciál stať sa významnou súčasťou letných šatníkov.

 

Eckhaus Latta

Značka, ktorá vzbudila obrovský rozruch svojou reklamnou kampaňou niekoľko sezón dozadu dokazuje, že má na oveľa viac, ako len škandály. Jej estetika vnímanie módy je doslova predurčené na to, aby zaujala moderné ženy. Najnovšia kolekcia bola z veľkej časti neutrálna, kombinovala čisté strihy, ostré detaily, ale aj mäkké pleteniny. Do toho pridali náznak neutrálnych potlačí, prípadne pastelové detaily a vznikla z toho veľmi využiteľná kolekcia.

Foto: Indigital

1005

Súvisiace články