Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 22. január 2021

Pocitové možnosti značky Prada

Prvá kolekcia značky Prada pod spoločným vedením Miuccie Prada aRafa Simonsa je tu. Predstavili ju vrámci Milano Fashion Week, ktorý sa uskutočnil od 15.

Pocitové možnosti značky Prada

Prvá kolekcia značky Prada pod spoločným vedením Miuccie Prada a Rafa Simonsa je tu. Predstavili ju v rámci Milano Fashion Week, ktorý sa uskutočnil od 15. do 19.januára. Niesla sa vo filozofii blízkosti, potreby niekam patriť, pričom sa sústreďovala na ľudské telo a jeho slobodu. Nahliadnite do kolekcie s nami.

Prvá kolekcia Rafa Simonsa pre Pradu sa nemohla ukázať v lepšom svetle. Plná bola výrazných farieb, geometrických potlačí a prekvapivých kombinácií štruktúr a textúr, ktoré vytvárali zaujímavo kontrastujúce, no pritom oku lahodiace looky. Cieľom bolo stimulovať zmysly rôznorodými kombináciami, nielen na pohľad, ale aj na dotyk. V outfitoch sa však miešali aj iné kontrasty, kontrasty minulosti a budúcnosti, ktorú reprezentovali kombinácie recyklovaného nylonu, typického materiálu pre značku Prada, kože, bouclé či vlny. Nylon reprezentoval minulosť značky, ktorá je s týmto materiálom napevno spätá, zároveň poukazuje na budúcnosť, ktorá sa zase bude niesť v duchu udržateľnosti, čiže recyklované nylonu. Tradíciu, eleganciu a nadčasovosť zase zastúpili ostatné tradičné materiály.

Prada AI21 M show space 04 Prada AI21 M special view 04

Prada AI21 M special view 02

Prada AI21 M show space 09 Prada AI21 M show space 15

Ľudské telo a jeho slobodu zase odzrkadlili rôznorodé siluety, ktoré boli do výraznej miery zredukované a zminimalizované tak, aby vytvorili čisté a moderné línie, ktoré nechali vyniknúť samotné materiály, štruktúry a vzory. Tesné body a topy, ktoré zvýrazňovali ľudské línie, čím metaforicky odhaľovali, poukázali na slobodu.

Prada sa touto prehliadkou zaviazala urobiť krok k udržateľnosti. Všetky produkty, ktoré boli využité ako rekvizity na módnych show skupiny Prada, budú znovu využité. Po upcyklácii sa stanú súčasťou špeciálnych inštalácií a pop-upov a následne poputujú do milánskej firmy meta, ktorá sa špecializuje na cirkulárnu ekonomiku a udržateľné riešenia.

Foto: Prada

1120

Súvisiace články