Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 28. február 2020

Najlepšie kolekcie z MFW FW20 II.

Niekedy sa môže zdať, že stálice milánskeho týždňa módy ako Fendi, Dolce & Gabbana či Prada už ani nemajú čím prekvapiť. Potom však na mólo vyšlú nové kolekcie aopäť nám dokážu, že to smódou stále vedia.

Najlepšie kolekcie z MFW FW20 II.

Niekedy sa môže zdať, že stálice milánskeho týždňa módy ako Fendi, Dolce & Gabbana či Prada už ani nemajú čím prekvapiť. Potom však na mólo vyšlú nové kolekcie a opäť nám dokážu, že to s módou stále vedia. Presvedčte sa sami.

 

Fendi

Témou tejto kolekcie bolo oslobodenie v rôznych polohách. Reprezentovalo schopnosť transformácie odevu a outfitu zo spálne až do zasadačky. S týmto sa zahrávala značka Fendi, ktorá zahrnula medzi svoje dizajny typicky pracovné kúsky založené na krajčírskom vzhľade, ale aj sochársky poňaté siluety, ktoré pútali pozornosť svojimi netradičnými líniami. Pozoruhodná spolupráca materiálov a ich farieb sa odzrkadlila v romanticky, no pritom odvážne pôsobiacich modeloch. Vynikali najmä svojou inakosťou, ktorá to však nehrala na extravagantnú nôtu, ale skôr na umeleckú inšpiráciu.

 

Alberta Ferretti

„Na denné nosenie. Krajčírske kúsky. Ženskosť.“ Takto jednoducho opísala svoju najnovšiu kolekciu Alberta Ferretti, ktorá vyslala na mólo modelky nahodené do veľmi silne, odhodlane pôsobiacich outfitoch. Mnohé z nich využívali prepracované kožené kúsky, iné zase spomínané krajčírske odevy ako nohavicové kostýmy a kabáty. Nechýbali ani romantickejšie kúsky, ktorým dominovali dramatické volány a neutrálnu farebnú paletu pozostávajúcu zo sivej a čiernej občasne rozbíjali elektrizujúce tóny ružovej, fialovej, modrej či strieborná.

 

Dolce & Gabbana

Na svoje pomery netypickú kolekciu predviedlo dizajnérske duo Dolce & Gabbana, ktoré sa tentokrát zrieklo svojej obľúbenej farebnosti v prospech dominantne neutrálnej línie pozostávajúcej z čiernej, bielej a béžovej. Obrovská časť kolekcia bola tvorená chunky pleteninami, ktoré sa medzi sebou kombinovali a vrstvili, no aj napriek tomu sa značke podarilo vytvoriť opulentný dojem, ktorý je typický pre jej tvorbu. Dosiahli to vďaka efektným detailom a premysleným kombináciám kontrastných materiálov. Ženskosť a zmyselnosť zase dotvorilo použitie čipky, transparentných látok a volánov.

 

Etro

Ak nejaká značka dokonale vystihuje cestovateľského ducha a otvorenosť mysle v rámci kultúrneho vplyvu či tradícií, tak je to práve Etro. Taký eklektický mix, aký nám roky servíruje nenájdete zrejme u žiadnej inej značky. Súčasťou tejto kolekcie boli už tradične tie najrôznejšie vzory a charakteristické elementy pre niekoľko kultúr vrátane pončí či gaucho kabátov. Do toho sa pridali nádherne vyšívané kúsky ako šaty, topy či džínsy, do posledného strapcu prepracované kabáty. Zemité, teplé farby sa z času na čas zmiešali s neutrálnou čiernou a slonovinovou, ktoré vyvažovali celú kolekciu a upevňovala jej modernú atmosféru.

 

Prada

Diskusia medzi cliché ženskosťou a tradičnou mužnosťou sa odohrala na prehliadke značky Prada. Miešali sa tu preto prvky z pánskych šatníkov ako kravaty, vesty, košele či kožené opasky so strapcovými sukňami, tylom či výšivkami. Významnú úlohu však predstavovali aj športové elementy, ktoré zastupovali technické materiály, sieťovina či tielka a tričká pripomínajúce funkčné a fitness kúsky. Dopĺňané boli kontrastujúcimi kúskami ako sukne či lodičky. V kolekcii dominovala čierna, ktorá sa hrala so svojimi rôznymi hĺbkami a efektom, ktorý prinášajú rôzne materiály. Farebnosť dopĺňala aj červená, oranžová, modrá či ružová, ktoré však plnili primárne akcentujúcu rolu.

Foto: Indigital

1087

Súvisiace články