Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 4. február 2014

Trendy z London Collections: Men a/w 2014

Januárový kalendár bol plný pánskej módy. Prvou svetovou metropolou, ktorá predstavila kolekcie a tiež trendy na budúcu zimu bol Londýn.

Trendy z London Collections: Men a/w 2014

3.2.2014

Januárový kalendár bol plný pánskej módy. Prvou svetovou metropolou, ktorá predstavila kolekcie a tiež trendy na budúcu zimu bol Londýn. Pokiaľ ide o atmosféru, gotika bola všadeprítomná. Napríklad na prehliadke E.Tautz sa modeli vynárali z temnoty, u Baartmans a Siegel sa na móle plazila zlovestná hmla a Topman Design otestoval svoju kolekciu na upršanej ulici.

Lesná zelená
Aj keď čierna je celkom určite späť, ponúru náladu v Londýne vytvárali aj prirodzenejšie alternatívy ako lesná zelená a antracitová. Pozorovateľné boli najmä v kolekciách Matthew Miller, Oliver Spencer a YMC.

lcm_bold

Tučné línie
Hrubé grafické línie často prechádzali celou šírkou odevu. Móla zaplnili pohyblivými modernistickými plátnami E.Tautz, Casely-Hayford, Nicomede Talavera a prísne futuristický James Long.



agi  sam_bold
V niektorých prípadoch sa línie križujú a vzniká káro, ktoré bolo najvýraznejšie u Agi & Sam, kde kontrast medzi čiernou a bielou zmaximalizoval masaiský vzor.

lcm_scarves

Šály a veľké šatky
Tento trend bol rovnako výrazný v hľadisku ako na móle. Sibling predviedli viacnásobne obotané široké pletené šály, zatiaľ čo u E.Tautz boli šály hodvábne, pekne uložené pod sakami.

lcm_textures_1

Textúra a povrch
Ak by sme mali vybrať jeden najvýraznejší posun v porovnaní s minulou sezónou, je to odklon od čisto športového charakteru, s veľkým dôrazom na štruktúrované povrchy, považované za luxusné a ozdobné.
To zahŕňa aj výšivky, ktoré využili E.Tautz či Baartmans a Siegel, v jeho kolekcii sme videli aj strihanú a spájanú kožušinu, ktorá sa dostáva už aj do pánskeho šatníka.

lcm_texture_2
Žakár sa objavil na prehliadke dizajnéra Kit Neale (známejšieho využívaním potlačí) a na niektorých oversize svetrov u Nicole Farhi.
Super-textúrované tkaniny na prehliadkach James Long a Matthew Miller vzbudzovali túžbu dotknúť sa ich, rovnako ako hladký astrakhan na Astrid Andersen.

ymc_shoe
Alternatíva k šnúrkam
Ako to už pri zimných kolekciách býva, najsledovanejším doplnkom bola obuv. Pozormosť pútali alternatívy k šnúrkam, či už industriálne pôsobiace remene na zapínanie u Nicole Farhi alebo zipsy u YMC. Neodolateľné boli aj topánky nováčika Diega Vanassibara s vysoko leštenými a lakovanými detailami. Pri topánkach pretrvávajú vplyvy vojenského a robotníckeho štýlu, ako je vidieť v kolekcii Lou Dalton.

pripravila: Jana Zajasenská
foto: British Fashion Council

    4062

    Súvisiace články