Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 3. november 2013

LUBICA PONCIK - Impulse&Allure

Kolekcia pozostáva z pätnástich modelov v pestrých farbách s autorskými potlačenými dezénmi. Modely sú ženské, určené pre každú dámu, ktorá sa chce vystupovať z davu, a zároveň túži po kreatívnom vzhľade.

LUBICA PONCIK - Impulse&Allure

3.11.2013

Kolekcia pozostáva z pätnástich modelov v pestrých farbách s autorskými potlačenými dezénmi. Modely sú ženské, určené pre každú dámu, ktorá sa chce vystupovať z davu, a zároveň túži po kreatívnom vzhľade. Motívy, strihy sú inšpirované historickými textíliami a ľudovým odevom zo Slovenska. Výrazným prvkom je najmä potlač iluzívnej výšivky. Okrem hry ilúzie štruktúr a farieb je viditeľná aj hra s transparentnosťou. Nežné vzdušné hodvábne šifóny a čipku dopĺňajú zamat i kožušina. Niektoré časti modelov sú zhotovené pomocou tradičných textilných techník a ručne, napríklad háčkovaním, použitá je aj tradičná výšivka. Ako v predošlej tvorbe aj v tejto kolekcii sa pre autorku stala tradícia motiváciou pre experiment.


Ľubica Poncik vyštudovala VŠVU v Bratislave, odbor úžitkové umenie, špecializáciu textil. Už ako študentka sa autorsky zúčastňovala na mnohých domácich a zahraničných výstavách a súťažiach. Svojou tvorbou sa hlási k tradíciám a slovenskej ľudovej výšivke. Využíva moderné technológie, čím jej modely získavajú súčasný až nadčasový výraz. Na odevy aktuálnych strihov aplikuje formou sublimačnej potlače tradičné ľudové motívy, najmä určité typy plnej a plastickej výšivky. Využíva tiež tradičné techniky výroby textilu a odevov: háčkovanie, paličkovanie a pletenie.
www.lubicaponcik.com

foto: Fashion LIVE! by mdls.cz



    3723

    Súvisiace články