Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 2. september 2013

BFW 2013 otvára svoje mólo aj pre začínajúcich návrhárov

Najprestížnejší módny projekt na Slovensku – Bratislava Fashion Weekend 2013 - ponúka študentom a absolventom odevných a umeleckých škôl jedinečnú možnosť ukázať svoj talent. Organizátori Prague a Bratislava Fashion Weekend aj tento rok vyhlásili tematickú súťaž START-UP, ktorá otvára brány módneho biznisu práve začínajúcim návrhárom z Českej a Slovenskej republiky.

BFW 2013 otvára svoje mólo aj pre začínajúcich návrhárov

21.5.2013

Najprestížnejší módny projekt na Slovensku – Bratislava Fashion Weekend 2013 - ponúka študentom a absolventom odevných a umeleckých škôl jedinečnú možnosť ukázať svoj talent. Organizátori Prague a Bratislava Fashion Weekend aj tento rok vyhlásili tematickú súťaž START-UP, ktorá otvára brány módneho biznisu práve začínajúcim návrhárom z Českej a Slovenskej republiky. V hre je finančná odmena až do výšky 4000 EUR a neoceniteľná príležitosť predviesť svoju kolekciu pred publikom bratislavského aj pražského víkendu módy.

bfw_2013

Tohtoročnou ústrednou témou súťaže START-UP 2013 je „Bod zrodu". Rovnako ako vlani, aj tentokrát sa súťaží v 2 kategóriach – Odev a Módny doplnok. V prvej fáze odborná porota vyberie spomedzi prihlásených záujemcov desať najlepších projektov v kategórii Odev a päť v kategórii Odevný doplnok. Následne dostanú finalisti priestor pre ich realizáciu. Výsledok svoje práce v podobe finálnej kolekcie odprezentujú v rámci súťažného večera počas Prague Fashion Weekend organizovaného 18.-22. septembra 2013, neskôr aj počas špeciálneho START-UP večera na Bratislava Fashion Weekend, ktorý sa bude konať v dňoch od 4. do 6. októbra 2013. Súčasťou výhry je tiež finančná odmena vo výške 4000 EUR (kategória Odev) a 2000 EUR (kategória Módny doplnok).

Šancu zapojiť sa do súťaže majú študenti a čerství absolventi odevných a umeleckých stredných, vyšších a vysokých škôl na území Českej a Slovenskej republiky. V prípade absolventov platí maximálna veková hranica 26 rokov, ktorú musí uchádzač spĺňať v čase odovzdania prihlášky. „Obidva naše projekty - Bratislava Fashion Weekend a Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend - chcú podporovať predovšetkým lokálnych módnych návrhárov. Súťaž START-UP tak navyše otvára priestor pre tých, ktorí ešte len stoja na štartovacej čiare a my chceme podporiť ich kreativitu a talent," hovorí na margo súťaže kreatívna riaditeľka BFW a PFW Olo Křížová a dodáva: „Som presvedčená, že úspech v projekte START-UP je dalším krokem do sveta skutočnej módy, a verím, že jeho finalisti sa raz zaradia medzi návrhársku špičku."

Pri hodnotení návrhov kladie porota dôraz najmä na uchopenie a stvárnenie zadanej témy, spracovanie použitých materiálov a celkový styling prezentovanej kolekcie. V minulom roku sa Slovákom vo finále darilo a v kategórii Odev nakoniec triumfovala študentka ateliéru Odevného designu doc. Júlie Sabovej Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, Maja Božović. Súčasťou jej výhry je aj bezplatná prezentácia na ďalšom ročníku PFW/BFW. Maja tak predvedie svoju novú kolekciu počas septembrového MBPFW v Prahe a v októbri na BFW 2013 v Bratislave.

Pravidlá a dôležité termíny START-UP 2013:

Prihlášky: Uzávierka prihlášok je 7. júna 2013.
Záujemcovia sa prihlasujú prostredníctvom riadne vyplnenej prihlášky a povinných príloh uvedených v prihláškovom formulári - CV a portrétna fotografia súťažiaceho, návrhy v kresbách a popis súťažnej kolekcie všetkých modelov (kategória Odev - 5 kusov, kategória Módny doplnok - 10 kusov). Formulár prihlášky je možné získať elektronicky u organizátora súťaže - Stars Communication, s.r.o., kontaktná osoba Vilma Pařenicová, e-mail: vilma@starscom.cz.

Porota: Prihlášky hodnotí porota zložená z odborníkov v oblasti módy, novinárov, štylistov a návrhárov. Zloženie poroty START-UP 2013 bude vyhlásené 31.mája 2013.

Ceny pre víťazov: V každej súťažnej kategórii bude vyhlásený jeden víťaz, ktorý získa finančnú odmenu 100 000 Kč (4 000 EUR) v kategórii Odev, a 50 000 Kč (2 000 EUR) v kategórii Módny doplnok. Obaja víťazi tiež získajú možnosť bezplatne prezentovať svoju autorskú kolekciu počas MBPFW (Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend) a BFW (Bratislava Fashion Weekend) 2013.

Vyhlásenie finalistov: do 30. júna 2013

zdroj: STARS COMMUNICATION

 

    3174

    Súvisiace články