Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 6. september 2021

Mercedes-Benz Prague Fashion Week: Pestrosť aj monochrómia

Pražský týždeň módy dokáže vždy spojiť to najlepšie z česko-slovenskej módnej scény a zároveň aj vždy prekvapí. Inak to nebolo ani tentokrát a počas prvého prehliadkového dňa sme mohli vidieť kreatívne dizajnérske prístupy návrhárov ako Pavol Dendis, Michael Kováčik či značky LAFORMELA.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week: Pestrosť aj monochrómia

Pražský týždeň módy dokáže vždy spojiť to najlepšie z česko-slovenskej módnej scény a zároveň aj vždy prekvapí. Inak to nebolo ani tentokrát a počas prvého prehliadkového dňa sme mohli vidieť kreatívne dizajnérske prístupy návrhárov ako Pavol Dendis, Michael Kováčik či značky LAFORMELA. Prevedieme vás ich najnovšími kolekciami.

 

LAFORMELA

Najnovšia kolekcia LAFORMELA nadväzuje na tú predchádzajúcu a využíva tak obľúbené prvky, ktoré si získali fanúšikov značky. Tie však rozpracúva do nových podôb, vďaka čomu jednotlivé modely získavajú unikátny look. Charakteristické prvky však doplnila aj nová inšpirácia, ktorá tentokrát čerpala zo sveta konských dostihov. Tá sa odrazila napríklad v elementoch ako kukly, detaily zapínania či hnedé pepito. Téma sa však pretavila aj do stylingu, v ktorom značka vyzdvihovala ženskú silu a nezávislosť. LAFORMELA okrem zaužívaných materiálov do tejto kolekcie priniesla aj novinky, napríklad ekologickú látku Tencel a na udržateľnosť nadväzuje aj využitím vegánskej kože či umelej kožušiny.

MICHAEL KOVÁČIK

Tvorba Michaela Kováčika je neoddeliteľne spätá so sofistikovanou ženkosťou a čierno-bielou paletou. Bez ohľadu na využité materiály, dizajnér vždy dbá na perfektne spracované siluety, ktoré podčiarkujú ženskú siluetu a pôsobia zmyselne. Inak to nebolo ani v kolekcii Back to Basics, s ktorou sa Michael Kováčik vracia do zabehnutých koľají, no zároveň nachádza aj nové prvky. Využíva mnohé materiály, ktoré sa doteraz v jeho tvorbe nenachádzali a kreatívne dopĺňa klasickú čierno-bielu novými farbami. Všetko je však navrhnuté tak, aby sa dalo využiť počas celého dňa a na najrôznejšie príležitosti. Jednoducho základ šatníka s unikátnym duchom.

VANDA JANDA

V najnovšej kolekcii Vanda Janda sme mohli vidieť charakteristické prvky tvorby mladej dizajnérky vrátane zaujímavej voľby farieb, retro siluet či detailov. Dizajnérka tentokrát reinterpretovala archív, ktorý upravila na zákalde inšpirácie od jej vlastných klientiek. Práve spôsob, akým jej klientky nosia modely, ako ich kombinujú a aký dojem pomocou nich vytvárajú, viedol Vandu k pretváraniu a hraniu sa s jednotlivými modelmi, ktoré prispôsobila ženám - svojim klientkám. Práve preto kolekciu pomenovala FULL TIME DIVA CLAN, čím odkázala na nositeľky svojej tvorby.

PAVOL DENDIS

Kolekcia s názvom Dark Waters - Brave Youth je inšpirovaná odvahou mladosti a uvoľnenosťou 70.rokov. Kombinuje v sebe prvky steet wearu aj glamrocku s dôrazom na krajčírske remeslo. Dizajnér, ktorý je známy svojou tvorbou najmä v čiernej farbe teraz však vystúpil zo svojej komfortnej zóny a pridal do kolekcie kontrastnú červenú symbolizujúcu krv, život a vitalitu. V kolekcii sa miešala eerie atmosféra s trance, čím upriamovala pozornosť na odvahu a silu. Výber a kombinácie materiálov nechávali vyniknúť zaujímavé štruktúry a kontrasty medzi nimi, čím hrdo prezentovali rôzne podoby jednej farby - čiernej. Detaily odhalenej hrude a oversized pánske strihy zase nadväzovali na oslavu koreňov, ku ktorým sa dizajnér v rámci tejto kolekcie vrátil. Túto kolekciu nájdete exkluzívne v predaji v Priveé Lounge v Bratislave.

DOMINIKA KOZÁKOVÁ

Odvaha v tvorbe nechýba ani Dominike Kozákovej, ktorá je známa svojim unikátnym vnímaním módy. Nebojí sa prekračovať hranice a skúšať to, čo by iní neskúsili. Preto v jej tvorbe môžeme vidieť bohatú dávku uvoľnenosti a nenútenej exepriemntálnosti. V aktuálnej kolekcii nás potešila zaujímavými farbami, ich kombináciami a v neposlednom rade netypickým výberom materiálov, ktoré medzi sebou kontrastovali vďaka svojim výrazným štruktúram. Na móle sa objavilo množstvo prvkov, ktoré by sme mohli zaradiť do kategórie extravagantné, avšak dopĺňali ich aj tlmené, ženské modely využiteľné v každom šatníku.

Foto: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

866

Súvisiace články