Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 27. február 2021

Óda na ženskosť podľa Sportmax

Obdobie fashion weekov je vplnom prúde amy si predstavenie nových kolekcií naplno vychutnávame, síce len vrámci virtuálneho sveta, no aj ten má svoje výhody. Jednotlivé modely si môžeme viac vychutnať a intenzívnejšie vnímame aj detaily.

Óda na ženskosť podľa Sportmax

Obdobie fashion weekov je v plnom prúde a my si predstavenie nových kolekcií naplno vychutnávame, síce len v rámci virtuálneho sveta, no aj ten má svoje výhody. Jednotlivé modely si môžeme viac vychutnať a intenzívnejšie vnímame aj detaily. V kolekcii Sportmaxu toto všetko vyniklo ešte o čosi viac aj vďaka zvolenej téme ženskosti.

V kolekcii na sezónu FW21 značka Sportmax oživila grécke sochárske umenie, ktoré od čias antiky vyobrazovalo ideály ženskosti. Neskôr ženskú formu prezentovali velikáni ako Botticelli, nasledovala doba renesancie a jej vízia, v 40.rokoch nastúpila idea femme fatale, v 60.rokoch zase spirituálne založená žena, aktivista v 70.rokoch až po 90.roky a milovníčky techna. Keď si tieto formy ženskosti postavíme vedľa seba, môžeme lepšie preskúmať ich vývoj v kontexte času. A presne to sa podarilo touto kolekciou. Je to jednoducho óda na ženskosť, ktorá je však založená na ikonografii z histórie aj mytológie. Zároveň oceňuje ženy, ktoré sú autentické, svojské, slobodné, plné ambícii a nespútané normami. Základom kolekcie je neistota a zároveň nádej, ktoré definujú 20.roky 20.storočia, a zároveň tak dokonalo vystihujú aj dobu, ktorú práve teraz žijeme aj my.

Kolekcia sa hrá s konceptami minimalizmu a maximalizmu, ktoré sú také protichodné a pritom dokážu koexistovať v jednom svete, jednej kolekcii. Androgénne prvky sa tu prelínajú s zmyselným glamourom a cudnosť kontrastuje so senzualitou. Splývavé siluety z obdobia Roaring Twenties sa snažia telo pretransformovať na umelecké dielo, dopĺňajú ich však aj dominantné ramená, ktoré odkazujú na inšpiráciu v sochárskom svete. Koža hrá dôležitú rolu na vyjadrenie ženskosti a mužnosti prostredníctvom rôznych kúskov od sukní a šiat až po košele a kabáty.

VZC 7674 2021022515411243 VZC 9351 2021022515411308

Farebná paletá je postavená na hre monochromatických tónov sivej, čiernej, bielej a khaki, ktoré dopĺňajú kontrastujúce odtiene žltej, červenej, fuksiovej a modrej. Medzi doplnkami môžeme zase hľadať dávku sofistikovanosti vyjadrenej miešaním ženskosti a mužnosti.

210225 SPORTMAX FW2122 LOCATION 0187 210225 SPORTMAX FW2122 LOCATION 0311

Foto: Sportmax

1022

Súvisiace články