Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 26. február 2021

Max Mara predstavila kolekciu pre self-made ženy

Najnovšia kolekcia značky Max Mara vzdala poctu všetkým ambicióznym ženám anačrtla vlastný vývoj vkontexte vnímania žien. Ako sa to odrazilo vbritskom štýle stalianskym akcentom?

Max Mara predstavila kolekciu pre self-made ženy

Najnovšia kolekcia značky Max Mara vzdala poctu všetkým ambicióznym ženám a načrtla vlastný vývoj v kontexte vnímania žien. Ako sa to odrazilo v britskom štýle s talianskym akcentom?

Keď v roku 1951 Achille Maramotti zakladal značku, vyjadril sa, že tvorí pre všetky ženy lokálnych notárov a doktorov. Táto cieľovú skupina sa však postupne transformovala na ženy, ktoré majú svoje vlastné ambície a nevnímajú svoju identitu na základe toho, za koho sú vydaté. Tieto ženy vyrástli a s nimi aj Max Mara.

210223 MAX MARA FW21 22 SHOW 0214  210223 MAX MARA FW21 22 SHOW 0254 

Na svoju dizajnovú filozofiu však značka nezabudla a od strohého britského štýlu doplneného chic talianskymi detailmi a atmosférou neupustila doteraz. S tým rozdielom, že oslavuje ženy ako také, ich vnútornú silu a odhodlanie zvládať všetko, čo im do cesty život prinesie. Farebne sa kolekcia pohybuje na neutrálnej palete hnedej, čiernej s akcentami oranžovej či zelenej. V kolekcii sa objavujú maxi pleteniny, klasické kabáty aj moderné bombery, ktoré sú inovatívne vrstvené a kombinované tak, aby dotvárali glamour auru súčasných žien s najležérnejším možným prístupom.

Elegancia v podobe typických maxmarovských kabátov sa tu mieša s rebelskými prvkami v podobe chunky čižiem, čo vytvára kontrastný, ale pritom veľmi nadčasový efekt. Nechýbajú však ani ležérne teddy kabáty, ktoré dopĺňajú aj jemné hodvábne pôsobiace kúsky. Kolekcia s názvom 1951 jednoducho priniesla do tejto kolekcie všetko to, čo definuje značku Max Mara a zároveň pridala nadčasové a moderné prvky.

Foto: Max Mara

879

Súvisiace články