Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 24. február 2021

Kim Jones vytvoril kolekciu inšpirovanú šatníkmi sestier Fendi

Prvá ready-to-wear kolekcia pod vedením kreatívneho riaditeľa Kima Jones je postavená na kľúčových hodnotách módneho domu Fendi, jeho tradíciách ahistórii. Neodmysliteľnou súčasťou módneho domu je samotná rodina Fendi, ktorá sama osebe poslúžila ako hlavná inšpirácia pre kolekciu.

Kim Jones vytvoril kolekciu inšpirovanú šatníkmi sestier Fendi

Prvá ready-to-wear kolekcia pod vedením kreatívneho riaditeľa Kima Jones je postavená na kľúčových hodnotách módneho domu Fendi, jeho tradíciách a histórii. Neodmysliteľnou súčasťou módneho domu je samotná rodina Fendi, ktorá sama o sebe poslúžila ako hlavná inšpirácia pre kolekciu.

Kim Jones nám touto kolekciou predstavuje šatníky piatich sestier Fendi. Klasickú taliansku eleganciu tak tvoria zvonové rukávy, semiš, prúžkované kostýmy, hodvábne košele či vlnené priliehavé strihy. Praktické košeľové sako je inšpirované každodennou uniformou Silvie Venturini Fendi. „Rodinu Fendi tvoria ženy, ktoré sa vyznačujú svojím intelektom a tvrdou prácou – práve to som chcel osláviť,“ uvádza Jones. „Je to mocná dynastia.“

V kolekcii nemôžu chýbať ani prvky prevzaté z dedičstva Karla Lagerfelda, vrátane decentného monogramu Karligraphy alebo topánok FENDI First s unikátnym, architektonickým podpätkom. Všetko je samozrejme pretransformované do moderného sveta podľa Kima Jonesa, kde môžeme nájsť aj niekoľko motívov prevzatých z jeho haute couture kolekcie.

Je to jednoducho kolekcia toho najlepšie z dvoch svetov- z tradícii a histórie módneho domu, ktorý do veľkej miery formujú samotné ženy rodiny Fendi, ale aj moderný pohľad na módy cez unikátnu optiku Kima Jonesa. Jednotlivými kúskami dokázal, že minulosť a budúcnosť idú ruka v ruke a ak sú tieto ingrediencie správne namiešané, môžu z toho vzniknúť nadčasové, ikonické kúsky.

Kolekciu dopĺňa množstvo nových doplnkov z dielne Silvie Venturini Fendi, ktoré poukazujú na novú éru módneho domu. Debut zažil napríklad model kabelky Fendi First, ktorá experimentuje s monogramom a transformuje ho do podoby clutch kabelky. Ukazuje nám svoje rôzne tváre, od veľkej verzie, do ktorej sa zmestí tablet až po mikrokabelku v roli šperku. Ďalšie nové siluety sú veľká kabelka Way a kabelka cez plece Touch. Chýbať však nemôžu ani stálice ako Sunshine Shopper či Peekaboo, ktoré sú však poňaté z nového pohľadu. Medzi doplnkami však môžeme obdivovať aj projekt Fendi hand in hand, v rámci ktorého značka spolupracuje s 20 remeselníkmi zo všetkých talianskych regiónov. V kolekcii pre túto sezónu sa Fendi sústreďuje na Kampániu. Umelci tak pretvorili ikonickú kabelku Baguette na skutočné umelecké diela.

Čerešničkou na torte je nový rad šperkov FENDI O‘Lock, ktoré navrhla Delfina Delettrez Fendi. Kolekcia rozvíja logo FENDI do moderných grafických foriem. Dopĺňajú ich voskové pečate s motívom Karligraphy či náramky potiahnuté kožou.

Foto: Fendi

1008

Súvisiace články