Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 19. január 2021

Optimizmus & optické ilúzie v pánskej kolekcii Fendi

Pánska kolekcia značky Fendi na sezónu AW21/22, ktorá bola predstavená vrámci Milano Fashion Week, predstavila moderný mix klasických strihov, odvážnych prvkov apríjemnú štipku umeleckej kolaborácie. Najnovšia kolekcia, ktorú navrhla Silvia Venturini Fendi sa niesla na vlne optimizmu aoptických ilúzií.

Optimizmus & optické ilúzie v pánskej kolekcii Fendi

Pánska kolekcia značky Fendi na sezónu AW21/22, ktorá bola predstavená v rámci Milano Fashion Week, predstavila moderný mix klasických strihov, odvážnych prvkov a príjemnú štipku umeleckej kolaborácie.

Najnovšia kolekcia, ktorú navrhla Silvia Venturini Fendi sa niesla na vlne optimizmu a optických ilúzií. Prehliadkové kulisy boli zahalené do zrkadiel, ktoré vytvárali ilúziu nekonečnosti a davu aj napriek tomu, že modeli boli na móle úplne sami. Prehliadku odštartovali pánske klasiky ako kabáty, nohavice a svetre v neutrálnych, zemitých a hlbších tónoch, ktoré postupne prechádzali do pestrofarebných outfitov plných zaujímavých detailov. Žiarivé tóny smaragdovej, červenej, žltej či kobaltovomodrej sa vynímali na čiernej, či béžovej, pričom kontrast dotvárajú aj jednotlivé textúry materiálov.

Celú kolekciu prepája multifunkčnosť, čo sa odráža na obojstrannosti oblečenia, ale aj uvoľnenosť siluet, ktorá napovedá o rôznorodej využiteľnosti. Mixovanie elegancie a uvoľnenosti sa odzrkadľuje naprieč celou kolekciou, ktorá využíva nadčasové siluety a dodáva im moderného ducha vďaka inovatívnemu využitiu farieb a zaujímavým kombináciám materiálov. V druhej časti kolekcie sa objavujú elementy z kolaborácie s londýnskym umelcom Noelom Fieldingom, ktorýposkytol do tejto kolekcie niekoľko svojich psychadelických diel. V rámci nich abstrahuje logo Fendi a zdôrazňuje kozmického ducha prostredníctvom pestrofarebných kresieb, ktoré vznikli voľným prúdom vedomia. Spolupráca s Fieldingom je najnovším prírastkom do výberu kolaborácií Silvie Venturini Fendi.

Foto: Fendi

905

Súvisiace články