Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 8. máj 2014

MET GALA v New Yorku a najkrajšie róby celebrít

Met Gala alebo aj Met Ball je jedným z najprestížnejších benefičných podujatí, ktoré organizuje Metropolitné múzeum umenia v New Yorku. Keďže sa na ňom stretávajú najväčšie celebrity tohto sveta, večierok je zárukou strhujúcej prehliadky rób od popredných módnych dizajnérov.

MET GALA v New Yorku a najkrajšie róby celebrít

8.5.2014

Met Gala alebo aj Met Ball je jedným z najprestížnejších benefičných podujatí, ktoré organizuje Metropolitné múzeum umenia v New Yorku. Keďže sa na ňom stretávajú najväčšie celebrity tohto sveta, večierok je zárukou strhujúcej prehliadky rób od popredných módnych dizajnérov. Ako to na plese vyzeralo tento rok?

Princezné večera
Najkrajšiu plesovú róbu ‒ z dielne módneho domu Marchesa ‒ dokonale zladenú so šperkami od Harryho Winstona predviedla česká topmodelka Karolína Kurková (zľava doprava: obrázok č. 1). V impozantných šatách od Zaca Posena na červenom koberci pózovali burleskná tanečnica Dita Von Teese (2) aj modelka Arisona Muse (3). Modelka Toni Garnn (4), tvár letnej snovej kampane Blumarine, zvolila šaty značky Topshop. Herečky Hailee Steinfeld (5) a Zoe Saldana (6) stavili na čierno-bielu klasiku ‒ kým mladučkú Hailee sme mohli vidieť v jednoduchej róbe so širokou sukňou, Zoe zvolila šaty od Michaela Korsa s výrazným riasením sukne a kašmírovým vzorom.




Nech žije výnimočnosť!
Jedna z najvplyvnejších celebrít sveta, speváčka Beyonce (1), príjemne prekvapila lookom v štýle noir, ktorý zdôraznila fascinátorom od Philipa Treacyho, masívnymi náušnicami Lorraine Schwartz a rúžom vo farbe burgundy. Rafinovaná priehľadná róba z dielne Givenchy pritom pekne zvýrazňovala jej krivky. Farebný outfit Valentino, ktorý zvolila Maggie Gyllenhaal (2), vyvolal síce kontroverzné reakcie, herečke však vďaka šatám inšpirovaných pop-artom nemožno uprieť snahu o originalitu. Sestry Mary Kate a Ashley Olsen (3) ‒ prvá v šatách Ferre, druhá v róbe Chanel ‒ prepadli čaru vintage módy. Topmodelka Gisele Bundchen (4) zasa priniesla na červený koberec ľahký glamour v zamatovo-hodvábnych šatách Balenciaga. Herečka Kirsten Dunst (5) zostala verná sesterskej dvojici Rodarte a predviedla šaty inšpirované kultovým filmom Star Wars, zatiaľ čo Naomi Watts (6), podobne ako Beyonce, siahla po značke Givenchy a všetkých okúzlila šatami v štýle morskej panny a s ombré efektom.


„Oscarove" dámy
Dizajnér Oscar de la Renta je jedným z najvychytenejších tvorcov, na ktorých sa v prípade takýchto spoločenských udalostí celebrity obracajú. Tentoraz jeho grandiózne róby predviedli (zľava doprava) biznismenka a bývalá modelka Ivanka Trump, herečka Amy Adams, topmodelka Karlie Kloss, herečka Claire Danes, speváčka Taylor Swift či herečka a módna ikona Sarah Jessica Parker.


Ako nosiť Pradu...
Taliansky módny dom Prada takisto nemal núdzu o hrdé nositeľky tejto značky. Herečka Adèle Exarchopoulos (1) zvolila korzetové šaty šité na mieru v nežnom ružovom odtieni a s rovnou sukňou zo strečového tylu až po zem. Herečka Brie Larson (2) zvolila odvážny zlatý nohavicový komplet s metalickou tunikou bez rukávov. Výrazným prvkom je zlaté „véčko" vsadené do základov z kamienkov v odtieni kráľovskej modrej. Herečka Gabrielle Union (3) mala na sebe čierny skrátený popelínový top, pokrytý kryštálmi Swarowski, korálkami a ónyxovými kamienkami v kombinácii s čiernou zavinovacou sukňou z plastu a peria. Oscarová herečka Lupita Nyong´o (4), vyhlásená časopisom People za najkrajšiu ženu sveta, vyzerala nevšedne v smaragdových zelených sieťových šatách, zdobených sklenenými korálkami, kryštálmi, sklíčkami a perím. Austrálska herečka Margot Robbie (5), ktorú sme mohli vidieť vo filme Vlk z Wall Street, zvolila originálne šaty s topom z pudrovomodrej hodvábnej organzy a sukňou pošitou veľkými čiernymi doštičkami z plexiskla. Sarah Paulson, herecká kolegyňa Lupity Nyong´o zo snímky 12 rokov otrokom, si pre zmenu obliekla zelené šaty z organzy, takisto zdobené farebnými kamienkami.


Nevšedne s Miu Miu
Módne diela Miu Miu sa vynímali na troch krásnych dámach. Herečka Dianna Agron (1) sa ukázala v elegantných čiernych šatách z vrstveného tylu s hlbokým výstrihom do tvaru V a s pásom, zdobeným fialovým pleteným lurexovým lemom. Elizabeth Olsen (2), mladšia sestra známych dvojičiek Olsenových, zvolila bledomodré minišaty z hodvábu cady a telového tylu, zdobené výšivkou z kryštálov. Herečka Stacy Martin (3) prišla na červený koberec v dvojfarebných šatách s priesvitným tyrkysovým topom z ogranzy spojeným s červenou brokátovou sukňou, zdobenou výšivkou s kovovými prvkami a korálkami a flitrami.


Veľvyslankyne Chanel
Francúzskej módnej ikone prejavili na Met Gala poctu šéfredaktorka Vogue, Anna Wintour (1), ale aj herečka Chloe Moretz (2), či Kristen Stewart (3), ktorá sa stala novou tvárou značky.


Populárna Stella
Britská módna dizajnérka Stella McCartney si získava čoraz viac fanúšikov veľkého sveta filmu, modelingu či z prostredia hudobnej brandže. Svedčia o tom aj modelka Cara Delevingne (1) v čierno-bielom nohavicovom modeli, herečka Reese Whiterspoon (2) v ružovej róbe a speváčka Rihanna (3) v bielych šatách so skráteným topom.


Pod plášťom
Plášte sú in a hodia sa aj na plesovú príležitosť. Nádherné kúsky nám ukázali napríklad speváčky Erykah Badu v róbe Givenchy (1), Florence Welch v šatách Valentino (2) a Janelle Monae (3), odetá v outfite značky Tadashi Shoji.


Rozkvet minimalizmu
Fakt, že heslo „Menej je viac" platí aj v prípade večerných šiat, potvrdili viaceré hviezdy šoubiznisu. Do palety minimalistických outfitov sa pripojili Anna Kendrick v modeli od J Mendela (1), Victoria Beckham v šatách vlastnej tvorby (2), Kristin Wiig v róbe Balenciaga (3), Diane Kruger v šatách Hugo Boss (4), Anne Hathaway odetá značkou Calvin Klein (5) či Rachel McAdams v modeli od Ralpha Laurena.


Nahé tóny
Róby v pudrových a telových odtieňoch svedčali herečke Blake Lively v šatách Gucci Première (01, na obrázku s partnerom Ryanom Reynoldsom v obleku Gucci), modelke Joan Smalls (2), ktorá model od Very Wang doplnila vyzývavými fialovými perami, ale aj herečke Jessice Alba, ktorá zvolila šaty od Diane von Furstenberg (3).


Pre pekné nohy...
Decentným spôsobom, ako ukázať nohy, sú rázporky na šatách. Pre túto príležitosť ich zvolili Emma Stone v minimalistických šatách Thakoon (1), Georgia May Jagger v róbe Thierry Mugler (2), Chloe Sevigny v modeli Kenzo (3), Kim Kardashian v outfite módneho domu Lanvin (4), Leighton Meester v šatách Pucci (5) či Rita Ora, ktorá dala prednosť bielej róbe od Donny Karan (6). Krátkych dĺžok sa nezľakli Marion Cottilard verná módnemu domu Dior (7), Rosie Huntington-Whiteley v outfite od Balmain (8), či Michelle Williams v šatách Louis Vuitton (9).


pripravila: Anna Salvová
foto: archív značiek

    7201

    Súvisiace články