Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 13. júl 2021

TOP FASHION Summer

ROVNOVÁHA Letné číslo sme venovali objavovaniu krásy, ktorú so sebou prináša ručná práca. Má svoje miesto aj vdnešnej dobe – masovej adigitálnej?

TOP FASHION Summer

ROVNOVÁHA

Letné číslo sme venovali objavovaniu krásy, ktorú so sebou prináša ručná práca. Má svoje miesto aj v dnešnej dobe – masovej a digitálnej? Aká je jej pridaná hodnota?

 

 

Médiom, ktoré sme si vybrali na hľadanie odpovedí, sa stala keramika. Pri rozhovoroch s umelkyňami, ktoré považujú prácu s keramikou za svoje životné poslanie, sme našli zhodu v jednom zásadnom názore – produkty vyrábané ľudskou rukou majú dušu. Už na prelome milénií vizionárka v oblasti trendov Li Edelkoort odvážne tvrdila, že v dvadsiatych rokoch ľudstvo precitne a pochopí, že ku šťastiu nepotrebujeme veci, dokonca, že menej vecí nás robí šťastnejšími. Verí, že časom si ľudia začnú veci opäť vážiť, čo bude viesť až k viere, že aj ony môžu mať dušu a zaslúžia si rešpekt podobne ako živé tvory. Úprimne si želáme, aby sa táto predpoveď naplnila. Aby sme nakupovali menej a lepšie, investovali premyslene a cez rešpekt k  predmetom, ktorými sa obklopujeme, prejavili úctu ľuďom, ktorí ich vyrobili. Preto sa naše nové vydanie sústredí na lokálnu tvorbu, umenie a poctivú výrobu, ktorá je našou alternatívnou lepšou budúcnosťou. Záujem o kreatívne činnosti, remeslá a ručné práce rastie a rozvíja sa ako protismerná sila rýchlej doby. Sú tu, aby zostala zachovaná rovnováha.

Letné číslo vám prinášame aj v limitovanej edícii so zberateľskou titulkou od Márie Švarbovej. Nájdete na nej fotografiu zo známej série Swimming Pool, fotenú v kúpeľoch Grössling.

Top Fashion LETO 2021 obalka2

Fotografka Mária Švarbová je známa špecifickou estetikou futuro-retro, ktorá zaujala rovnako v Seoule, ako aj v Marseille. Vyspovedali sme ju o jej inšpirácii, ambíciách aj aktuálnych projektoch.

TF LETO 202122

Objavte kolekcie dizajnérov, ktorí majú jasno vo svojej filozofii a robia maximum preto, aby boli transparentní, fér a zodpovední.

TF LETO 202136  TF LETO 202137 

Ručná práca vdychuje vzniknutému objektu jedinečnú dušu, s ktorou sa spojíme. Vďaka tomu si k veciam, ktoré vlastníme, dokážeme budovať vzťah.

TF LETO 202146

Ikonická švédska značka Totême si popularitu vybudovala vďaka komfortu a univerzálnemu dizajnu, ktorý sa vám prispôsobí.

TF LETO 202142  TF LETO 202146 

Letný šatník ovládajú splývavé strihy a prírodné, rafinované transparentné materiály.

TF LETO 202126  TF LETO 202130 

Prírodné ingrediencie rozžiaria vašu pleť, vlasy aj telo. Objavte výber produktov s víziou čistých zložení a účinnosti.

TF LETO 202195  TF LETO 202196 


Cesta za sebaláskou nie je jednoduchá, priama ani univerzálna. Stojí však za to.

TF LETO 202198

Koncept klinickej krásy, ktorý Melanie Grant preslávil, miluje nielen jej A-list klientela. Krásu považuje za otázku individuálneho prístupu a kvalitných informácií.

TF LETO 2021120

Nová stavba v mexickom Tulum spája modernu s tradičným remeslom, vďaka čomu je stelesnením harmónie.

TF LETO 2021142  TF LETO 2021143 

V platforme Collective veria, že podpora umenia je výsadou každej vyspelej spoločnosti. Podieľajú sa preto aj na Cene Oskára Čepána, ktorej aktuálny ročník sme zdokumentovali.

TF LETO 2021151 TF LETO 2021154 


 

Predplatné

Predplaťte si magazín TOP FASHION na rok (4 vydania: jar- leto- jeseň- zima) a získajte hodnotný darček!

Ako si objednať predplatné?

Predplatné magazínu TOP FASHION si jednoducho a pohodlne objednáte ONLINE. Stačí v hornej lište klinkúť na "PREDPLATNÉ" a vyplniť forumlár. 

OBJEDNAŤ MAGAZÍN

Nové číslo nájdete vo všetkých dobrých stánkoch, alebo si ho môžete zakúpiť v digitálnej verzii.

TF JAR 2021Vydavateľstvo Media/ST rozšírilo svoju produkciu v TOP edícii. Popri úspešných publikáciách Top trendy v bývaní, Top Hotelierstvo a Top hotelníctví vydáva od roku 2011 aj módny magazín Top Fashion. Za vznikom exkluzívneho magazínu stojí Barbora Franeková, Miss Slovensko 2009.

„Práca v modelingu ma inšpirovala k rozhodnutiu priniesť na mediálny trh česko-slovenský magazín zo sveta módy - o jeho lesku a úskaliach, o ľuďoch, pre ktorých je móda prácou i koníčkom, o ženskej kráse i duši, o módnych trendoch a zdravom životnom štýle. Verím, že užitočné informácie i kreatívne inšpirácie si v magazíne nájdu bežní čitatelia i módni profesionáli."

Barbora Franeková

    1047

    Súvisiace články