Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 22. marec 2021

Moderné technológie pre lepší spánok

Od 14. do 20.marca prebiehal Sleep Awareness Week, ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť spánku a zároveň poukázať na to, že problém so spánkom sú dnes skutočne bežné.

Moderné technológie pre lepší spánok

Od 14. do 20.marca prebiehal Sleep Awareness Week, ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť spánku a zároveň poukázať na to, že problém so spánkom sú dnes skutočne bežné. Zdravý spánok je dôležitý celoročne a práve pandémia sa postarala o to, že čoraz viac ľudí trpí narušeným či zhoršeným spánkom alebo zaspávaním. Existujú však rôzne moderné vymoženosti, ktoré sa snažia tieto problémy aspoň čiastočne riešiť. Ktoré stoja za vyskúšanie?

@matildadjerf

Loftie Clock

Pandémia nás naučila, že oddeliť pracovný život od súkromného je v rámci home office ešte ťažšie. Aby sme sa však nestresovali ešte aj pri zaspávaní a vstávaní, ideálne je nechať telefón v inej miestnosti. Budík môžete jednoducho nahradiť týmito inteligentnými hodinami. Okrem toho, že vás zobudí, Loftie Clock poslúži aj ako nočná lampa, produkuje white noise, s ktorým sa ľahšie zaspáva a má tiež k dispozícii rôzne meditačné a relaxačné nahrávky.

loftie clock

Kryo Sleep Peformance System

Smart matrace sú čoraz populárnejšou voľbou, ale ich ceny sú častorkát astronomické. Zaujímavú alternatívu vyvinula značka Kryo, ktorá ponúka pokrývku na matrac s inteligentnými vlastnosťami. Poskytuje reguláciu teploty postele, takže každý si dokáže nastaviť tú svoju ideálnu. Práve teplota (väčšinou vysoká) býva totiž príčinou nekvalitného spánku alebo zlého zaspávania. Táto zaujímav pokrývka môže byť skvelou voľbou do horúcich letných dní.

kryo

Muse Headband

Táto vecička je na trhu už dlhšie a častokrát sa využíva na vedenú meditáciu. Pomôcť však dokáže aj so zaspávaním, kedy vďaka sensozorom umiestneným na spánkoch sníma aktivitu mozgu. Dáta, ktoré zozbiera následne posiela do príslušnej aplikácie, ktorá ich vyhodnotí a nastaví ideálny program na uvoľnenie a lepšie zaspávanie.

muse

Embr Wave Bracelet

Reguláciu teploty na zlepšenie spánku využíva aj tento náramok. Keďže všetci máme iné predstavy o teplote v posteli, tento náramok detekuje naše správanie pri rôznych teplotách. Keď nájde tú ideálnu, pomocou senzácií vysielaných do nášho tela dokáže náš organizmus “oklamať” a tým pádom napríklad ochladiť, ale aj ohriať. Telo tak zaspáva v najkomfortnejších podmienkach ušitých jemu na mieru.

rose gold 1

10minds Motion Pillow

Tento vankúš je navrhnutý pre všetkých chrápačov. Vankúš detekuje a sleduje pohyb hlavy počas spánku a mikrofóny dokážu vyčíhať, v ktorej polohe najviac chrápete. Následne sa vankúš nafúkne tak, aby vás opäť vrátil do polohy, v ktorej nechrápete, ale dýchate normálne a zdravo, vankúš dokonca dokáže odnaučiž chrápať. . V príslušnej aplikácii môžete sledovať svoje chrápanie a zlepšovanie.

10minds Motion Pillow

illumy Smart Sleep Mask

Táto pomôcka je perfektná nielen na domáce použitie, ale aj počas cestovania či pri zmene časových zón. Inteligentná maska na oči maximálne tlmí svetlo z vonkajšieho prostredia, čím zlepšuje zaspávanie pri svetle (napríklad v lietadle). TSvetlom vás však aj prebudí, dokáže simulovať východ slnka, na ktorý sa náš organizmus najľahšie a najzdravšie prebúdza. V aplikácii si môžete nastaviť rôzne preferencie napríklad dĺžku prebúdzania alebo rôzne zvuky, či už meditačné alebo prebúdzacie.

61z1izEXlML. AC SL1249

Homni

Táto pomôcka bola vyvinutá v spolupráci s European Sleep Center a dá sa využiť skutočne rôznorodo. Využíva integrované senzory, ktoré snímajú a analyzujú prostredie, v ktorom zaspávate (vrátane teploty, vlhkosti, hlučnosti), následne príslušná aplikácia situáciu vyhodnotí a pomôže vám prispôsobiť miestnosť na mieru ideálnemu spánku. Takisto poskytuje hĺbkovú analýzu vášho spánku, ponúka možnosti spánkovej meditácie, počúvanie obľúbenej hudby či zvukov a pomáha vás uspávať a prebúdzať pomocou svetla.

880341 Terraillon Homni Smart Lamp l

Foto: archív značiek

999

Súvisiace články