Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 15. marec 2021

Najlepšie podcasty o móde

Móda je nádherné odvetvie plné lesku, krásy a luxusu. Avšak toto je len jeho povrch, pod ktorým sa ukrýva množstvo tvrdej práce, komplikované vzťahy, bohatá história a samozrejme aj psychológie a kultúrne vplyvy.

Najlepšie podcasty o móde

Móda je nádherné odvetvie plné lesku, krásy a luxusu. Avšak toto je len jeho povrch, pod ktorým sa ukrýva množstvo tvrdej práce, komplikované vzťahy, bohatá história a samozrejme aj psychológie a kultúrne vplyvy. Toto všetko môžete dôkladne preskúmať vďaka týmto podcastom, ktoré vás naučia množstvo nových vecí, ale vás aj zabavia.

Dressed: The History of Fashion

Ak s podcastmi ešte len začínate, vypočujte si tento. Je to klasika, ktorá musí baviť každého. V jednotlivých epizódach rozoberajú zaujímaví hostia rôzne dekády a ich trendy, ale aj vplyv na aktuálnu módu. Tento podcast je ideálny pre všetkých, ktorí milujú módu a chcú jej lepšie rozumieť alebo si rozšíriť obzory. Ocenia ho určite aj študenti módy!

The Business of Fashion Podcast

BoF je jednoznačne najväčšia autorita čo sa týka módy ako biznisu a odvetvia. Ich podcast je zdrojom rôznych noviniek, štatistík a iných dát z módneho priemyslu, ktoré poskytujú hlboký pohľad do fungovania tohto sveta a jeho vplyvu na kultúru a celú spoločnosť. Pefektná voľba pre všetkých, ktorí v módnom svete pracujú.

The BoF Podcast

Fashion: No Filter

Podcast, ktorý moderuje influencerka Camille Charriere a módna redaktorka Monica Ainley. Vo svojich epizódach rozoberajú vplyv módy na kultúru a je vzájomné prepletenie. V každej časti majú iného, zaujímavého hosťa ako napríklad Evu Chen či Bryanboy alebo mnohých ďalších vplyvných osobností zo sveta sociálnych sietí, kultúry, umenia alebo šoubiznisu. Ak pracujete so sociálnymi sieťami alebo vás tento svet zaujíma, je to podcast pre vás!

itunes image

The Wardrobe Crisis

V tomto podcaste sa dozviete viac zaujímavých informácií o tej temnej stránke módy ako o klimatickej kríze, ekológii a udržateľnosti. Naučíte sa o tom, ako skutočne móda vplýva na náš svet a prírodu a zároveň pochopíte psychológiu za konzumným životom. Podcast tiež rozoberá nové, inovatívne technológie a prístupy, ktoré túto neľahkú situáciu dokážu aspoň čiastočne zlepšovať.

image

Creative Conversations With Suzy Menkes

Suzy Menkes jednoznačne patrí k najznámejším módnym redaktorkám na svete. Keďže je pravidelne súčasťou najzaujímavejších prehliadok či fotení, má možnosť stretávať tie najvplyvnejšie osobnosti z módneho sveta. Takéto osobnosti sú jej hosťami v tomto podcaste, pričom hneď prvým hosťom bola Maria Grazia Chiuri, nasledovali mená ako Albez Elbaz, Natalia Vodianova či Marine Serre.

aHR0cHM6Ly93d3cucG9kY2hhc2VyLmNvbS9pbWFnZXMvbWlzc2luZy1pbWFnZS5wbmc

Fashion Fix With Charli Howard

Na módu z iného uhla sa pozerá modelka a aktivistka Charli Howard, ktorý ako moderátorka tohto podcastu rozoberá sociálny aspekt práce v módnom priemysle. Spolu so svojou spolumoderátorkou, modelkou Sonny Turner diskutujú o platobných podmienkach v modelingu, o etickom prístupe firiem, ale aj o diverzite a body positivity.

p07n1cl8

Fashion Victims

Móda s poriadnou dávkou humoru, to je Fashion Victims, podcast, ktorý vedie Luke Meagher - módny kritik a Darnell Jamal - módny historik. Vo svojich epizódach skúmajú najnovšie trendy, ale aj najhorúcejšie témy a sústreďujú sa na najvplyvnejšie osobnosti, ktoré menia módny svet či na kúsky, ktoré majú na módu obrovský vplyv.

IMG 1329

Foto: archív podcastov

1452

Súvisiace články