Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 9. december 2020

Burberry podporuje študentov módy

Udržateľnosť a inkluzivita sú silnými témami nielen v módnom priemysle, ale v každej sfére života. Je potrebné o nich hovoriť, no zároveň aj zlepšovať ich podmienky, o čo sa snaží množstvo módnych domov a značiek.

Burberry podporuje študentov módy

Udržateľnosť a inkluzivita sú silnými témami nielen v módnom priemysle, ale v každej sfére života. Je potrebné o nich hovoriť, no zároveň aj zlepšovať ich podmienky, o čo sa snaží množstvo módnych domov a značiek. So zaujímavým projektom najnovšie prišla značka Burberry, ktorá uviedla program ReBurberry Fabric.

@britishfashioncouncil

Tradičná britská značka s bohatou históriou a dedičstvom sa vrhla do spolupráce s British Fashion Council, s ktorým pripravila projekt ReBurberry Fabric sústredený aj na udržateľnosť aj na inkluzivitu. V rámci tohto programu dá študentom módy k dispozícii nevyužité, zvyšné látky zo svojich skladov, ktoré by inak vyšli nazmar.

„Zabezpečením prostriedkov pre študentov udržateľným spôsobom im dokážeme priniesť kreativitu do života, vďaka čomu budú môcť pokračovať vo svojom vzdelávaní s nástrojmi, ktoré potrebujú,“ povedala viceprezidentka korporátnej zodpovednosti, Pam Batty. „Tešíme sa na to, keď uvidíme, aký prínos a pozitívny vplyv môže mať takýto dar pre študentov na ich akademické výsledky, a zároveň môže byť spúšťacím elementom na ešte väčšiu podporu od celého módneho priemyslu,“ dodáva.

Burberry týmto krokom rozširuje svoj vzdelávací program, ktorý bol dosiaľ určený pre minoritné skupiny študentov módy a ich podporu vzdelávania. ReBurberry Fabric je súčasťou iniciatívy British Fashion Councilu s názvom Institute of Positive Change, ktorý bude dohliadať na distribúciu materiálov medzi študentov módy po celej Británii.

Foto: Instagram

869

Súvisiace články