Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 16. november 2020

Sen skutočnosťou

Niet nad pocit, keď si konečne uvedomíte, že ste výnimočná. Niet nad miesto, ktoré vám to bude intenzívne pripomínať.

Sen skutočnosťou

Niet nad pocit, keď si konečne uvedomíte, že ste výnimočná. Niet nad miesto, ktoré vám to bude intenzívne pripomínať. Ako kúpeľný Hotel Royal Palace***** v srdci Turčianskych Teplíc, kde sa snúbi tradícia s krásou, pokojom a zdravím. Čo viac si môžete darovať?

Kľúčom k spokojnosti je pochopiť, že hľadať šťastie niekde inde ako v sebe, je chyba. Rovnako to platí aj pri túžbach, keď často ulietavame ďaleko od nášho bytia, pritom máme to najlepšie priamo pod nosom.

 hotel royal palace 45   170428 MC TurciaskeT 8732 Pano 

Jedným z takýchto miest je aj hotel, ktorého tradícia siaha do druhej polovice 19. storočia. Očarí vás nielen priestormi, ktoré zdôraznia vašu výnimočnosť a osobnosť kráľovnej, ale aj vzácnymi kúpeľmi, ktoré boli vychýrené po dlhé storočia. Prvá zmienka o termálnych prameňoch Turca siaha až do roku 1281 z listiny uhorského kráľa Ladislava IV. Kúpele navštívili aj cisár Žigmund Luxemburský či vojvoda Maximilián Habsburský. Dnes je kráľovský liečivý termálny minerálny prameň súčasťou Royal Bath balneo centra priamo v Hoteli Royal Palace*****, pričom ide o raritu slovenského kúpeľníctva. Bazén kruhového tvaru so zlatou mozaikou má vlastnú aktívnu piscinu, v ktorej termálna voda vyviera priamo z hlbín zeme. Po kúpeli si môžete dopriať niektorú z kráľovských masáží, liečebných procedúr, termoterapie, hydroterapie alebo relax v zábale v luxusnej odpočinkovej miestnosti. Špecialitou sú celosvetovo unikátne procedúry s využitím 24-karátového zlata. To však vonkoncom nie je všetko. Výnimočnosť a decentnú noblesu kráľovského sveta si vychutnáte nielen prostredníctvom jedinečného medicínskeho wellness sveta, ale aj individuálnym prístupom či excelentnou gastronómiou v Restaurant Sissi.

Art déco

Zážitkom však nie sú iba kráľovské služby, ale aj priestory, ktoré vás prenesú do celkom iného sveta. Pôvodná budova hotela pochádza zo zlatého veku obdobia secesie, z roku 1883. V tom čase niesla meno Elizabeth (Erszébet) na počesť cisárovnej Alžbety Bavorskej, známej aj ako Sissi. Už v tom čase bol hotel miestom pre spoločenskú smotánku, ktorá hľadala v kúpeľoch maximálne pohodlie, služby, výbornú kuchyňu a relax na najvyššej úrovni. Kráľovský šarm si hotel zachováva aj dnes, keď sa s nostalgiou vracia do krásnych dôb štýlu art déco, teda čias vyberaného vkusu, elegancie a noblesy dobrej spoločnosti. Jednotlivé prvky interiéru v sebe spájajú decentne luxusné línie a čarovnú ozdobnosť začiatku minulého storočia. Eleganciu a nostalgiu hotelových priestorov dopĺňa osobný a individuálny prístup a personál, ktorý splní každé vaše želanie.

7H9A5417 HDR

7H9A5965 HDR

Zdravý oddych

Na to, aby ste počas pobytu zrelaxovali nielen telo, ale aj dušu, je nutné prevetrať hlavu v prírode. Na svoje si prídete v krásnom prostredí Turca a Veľkej Fatry, ktoré ponúka množstvo cyklotrás a turistických chodníkov. Rodiny s deťmi ocenia prepojenie hotela so Spa & Aquapark zónou Zlatých kúpeľov Turčianske Teplice s vlastným vodným svetom a jedinečnou liečivou minerálnou termálnou vodou. A aby ste podporili aj zdravie svojho srdca, súčasťou hotela je aj inštitút kardiovaskulárnej rehabilitácie INCARE. Ide o nadštandardné zdravotnícke zariadenie, ktoré sa zameriava na prevenciu, diagnostiku a liečebnú rehabilitáciu širokého spektra srdcovo-cievnych ochorení.

Miesto pre špeciálne chvíle

Už pri pohľade na toto miesto je jasné, že tu chcete stráviť svoje najšpeciálnejšie chvíle. Hotel Royal Palace***** je miesto, kde môžete prežiť svoju rozprávkovú svadbu či inú spoločenskú alebo rodinnú udalosť. Priestory spoločenskej sály Kursalon, letnej terasy a mimoriadna kuchyňa Restaurantu Sissi spolu s vysokým stupňom kvality služieb a personálu vám na tieto výnimočné chvíle pripravia komplexný servis podľa vašich individuálnych požiadaviek. Samozrejmosťou je istota, že pobyt alebo spoločenská udalosť prebehne pri dodržaní tých najvyšších bezpečnostných štandardov. „Kúpele vždy boli zdravotníckym zariadením, preto dbáme na vysoký štandard protiepidemiologických a hygienických opatrení tak, aby sa naši klienti cítili čo najbezpečnejšie,“ dodáva Zuzana Ďurinová, generálna riaditeľka kúpeľov Turčianske Teplice.

hotel royal palace 87

Venujte vašim blízkym na Vianoce kráľovský zážitok

V aktuálnom období, keď sa nevypláca cestovať do zahraničia a sme prevažne zavretí vo svojich domovoch, je možnosť zažiť niečo výnimočné doslova zázrakom. Preto ak uvažujete nad tým, ako obdariť svojich najbližších na blížiace sa Vianoce, odporúčame vymeniť materiálne radosti za kráľovský zážitok. Venujte nezabudnuteľné chvíle v Hoteli Royal Palace***** - na mieste, kde sa sen stane realitou.

Viac informácií: https://royalpalace.therme.sk/

Text a foto: Hotel Royal Palace*****

869

Súvisiace články