Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 30. október 2020

Ekologické korkové hračky posilnia kontakt detí s prírodou

Na šetrnosť knašej planéte sa dnes prihliada vmnohých segmentoch asvet hračiek nie je výnimkou. Ekologickejšími variantmi plastových hračiek sú najmä tie drevené, ale tu výber udržateľnejších materiálov zďaleka nekončí.

Ekologické korkové hračky posilnia kontakt detí s prírodou

Na šetrnosť k našej planéte sa dnes prihliada v mnohých segmentoch a svet hračiek nie je výnimkou. Ekologickejšími variantmi plastových hračiek sú najmä tie drevené, ale tu výber udržateľnejších materiálov zďaleka nekončí. Stretli ste sa už z hračkami z korku? Tento nevšedný materiál prináša množstvo benefitov.

 

Myšlienky ekológie a trvalej udržateľnosti sú dôležité pre sieť hračkárstiev TOYETO, ktoré už dlhodobo prináša svojim zákazníckom hračky len od tých značiek, ktoré vyznávajú rovnaké hodnoty: vytvárajú hračky čo najšetrnejším spôsobom a vo férových podmienkach a zároveň sú všetky ich produkty kvalitné a vydržia dlho. Medzi nich patrí aj portugalská značka Elou, ktorá sa rozhodla rozšíriť korkovú výrobu, typickú Pyrenejský polostrov, aj na oblasť hračiek. A výsledok je naozaj skvelý!

toyeto hracky tvorivost korok ekologia zdravie predeti 1

Ekologický korok

To, že korok je produktom korkového duba, je pomerne známa vec. Viete však, že na to, aby sme korok z duba získali strom netreba vyťať? Kôra tohto stromu dozrieva 7 rokov a potom ju treba – tak či onak – odobrať, aby strom mohol pokračovať v raste. Ide teda v podstate o vedľajší produkt, ktorý aj takýmto spôsobom získava využitie. Značka Elou ho následne spracúva špeciálnou technológiou, ktorá korok pomelie, spevní, spracujea z tejto zmesi následne formuje hračky. Tie sú následne recyklovateľné, takže ani po tom, čo doslúžia, nepredstavujú žiaden zbytočný nespracovateľný odpad. Hračkárstva TOYETO o nich hovorí ako o hračkách, ktoré predstavujú návrat detí k prírode – a táto myšlienka je zhmotnená aj v konkrétnych hračkách, ktoré Elou ponúka: modely zvierat, muchotrávka či stohovacie hračky v tvare avokáda. Skrátka spätosť s prírodou v každom ohľade.

Jedinečný materiál

Najčastejšie hračky, s ktorými sa stretávajú sú plastové, gumené, drevené či textilné. Aj rôznorodosť materiálov môže mať na detský rozvoj pozitívny vplyv: každý ma totiž inú hmotnosť, je iný na omak, inak sa s ním manipuluje, čo pomáha rozvoju ich jemnej a hrubej motoriky či úchopu, ale rozvíja to ich predstavivosť a fantáziu. Korok je pre deti špecifickým materiálom už na prvé vyskúšanie: je ľahký, príjemný na dotyk, dokáže plávať na hladine, je tichší. A veselé tvary hračiek, ktoré hračka Elou vyrába skrátka zvádzajú k hre.

toyeto hracky tvorivost korok ekologia zdravie predeti bezpecnost trendy 4

Hračky do každej detskej izby

Korkové hračky sú vhodné už pre najmenších, a to aj vďaka tomu, že ide o antibakteriálny a hypoalergénny materiál. Hračky Elou nedostanete v pestrých farbách, skôr v prírodných tlmenejších odtieňoch, no nie je to nič, čo by vás pri výbere malo odradiť: práve takéto farby pomáhajú zapojiť ich fantáziu o to väčšmi – a pôsobia veľmi vkusne. Napokon, niektoré z hračiek, napríklad balančnú hru s niekoľkými guľôčkami postavenými na seba, využívajú ako interiérové doplnky aj rodičia...

toyeto hracky tvorivost korok ekologia zdravie predeti trendy 2

Hračky Elou sú naozaj rôznorodé. Pomáhajú pri tréningu jemnej motoriky a úchopu – napríklad ježko či totem, ktoré nabádajú deti vložiť všetky korkové časti na správne miesto, alebo si môžete vybrať zo zaujímavých stavebníc. Hra s korkovými kockami je o niečo iná ako s ich drevenými náprotivkami a deti si ju hneď zamilujú. Zaujímavé dopravné prostriedky ako pretekárske autíčko, lietadlo, ale aj raketa či ufo zas poslúžia nielen pri hrách v detskej izbe, ale pokojne aj pri kúpaní. Korok s gumenými prvkami zaručuje ich plávanie na vodnej hladine. Hry vo vani tak nadobudnú nový rozmer!

Korkové hračky Elou nájdete na v sieti hračkárstiev TOYETO a na www.toyeto.sk.

1051

Súvisiace články