Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 20. február 2020

Ako mať krajšie rána? (A následne aj deň)

Povedzme si to na rovinu, niekedy (alebo takmer vždy) sa nám po zazvonení budíka jednoducho nechce vstať avydať sa do dňa stým najvyšším nasadením. Niekomu sprebudením pomáha káva, iným zase ranné cvičenie.

Ako mať krajšie rána? (A následne aj deň)

Povedzme si to na rovinu, niekedy (alebo takmer vždy) sa nám po zazvonení budíka jednoducho nechce vstať a vydať sa do dňa s tým najvyšším nasadením. Niekomu s prebudením pomáha káva, iným zase ranné cvičenie. Poradíme vám, ako vkročiť do každého nového dňa správne a pozitívne. Stačí na to niekoľko jednoduchých trikov.

Upravte si posteľ

Jednoduchá aktivita, ktorá vám pomôže vkročiť do nového dňa správnou nohou. Aj taká banalita, akou je úprava postele totiž vášmu mozgu naznačí, že ste práve úspešne vykonali prvú úlohu dňa.

Postupnosť

Každý má niekde v hlave zafixované, čo všetko musí ráno urobiť. Väčšinou tam patria aktivity ako umývanie zubov, sprcha, make-up, raňajky a podobne. Nie všetci tieto aktivity vykonávajú v presnom poradí každý deň. Zostavte si takúto postupnosť, pomôže vám to opäť napĺňať úlohy a tým vás to správne naladí do dňa.

Nechajte telefón

Hneď ako začnete po prebudení scrollovať Instagramom vysielate mozgu množstvo stimulov, čo je pre neho šok, najmä po takej dlhej pauze akú od telefónu mal cez noc. Nechajte ho zobudiť sa a nesiahajte hneď po telefóne. Vybavte najskôr všetky základné potreby.

Napite sa

Každý vie, že hydratácia je extrémne dôležitá, no ranný pohár vody je takisto podstatný. Pomôže naštartovať všetky fyziologické procesy, ktoré boli v meditatívnom stave počas noci, ale pomôže aj vášmu organizmu prebudiť sa.

Zabavte sa

Áno, stále hovoríme o ráne. Kreatívna alebo zábavná činnosť totiž pripraví celý organizmus na nový deň kvôli tomu, že vás núti sústrediť sa na konkrétnu aktivitu, no pritom nevykonávate prácu, ale bavíte sa. Mnohí ľudia si zvyknú pred prácou dopriať jedno kolo na Playstation, alebo si vyhradia čas na prejdenie ďalšieho levelu na hre v smartfóne. Ak vás hry nebavia, kreslite, píšte, spievajte, hrajte na hudobný nástroj, jednoducho robte niečo, čo vás napĺňa šťastím.

1324

Súvisiace články