Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 25. júl 2019

Smart Summer: Letné aplikácie

Slnko avoda, to sú najobľúbenejšie letné elementy, no zároveň sú aj najviac problémové. Prečo?

Smart Summer: Letné aplikácie

Slnko a voda, to sú najobľúbenejšie letné elementy, no zároveň sú aj najviac problémové. Prečo? Na jednej strane sa zbožňujeme slniť a kúpať, no pritom zabúdame na zdravie spojené s opaľovaním a hydratáciou. Našťastie však existujú aplikácie, ktoré nás všetkých môžu naučiť, ako si správne a zdravo užiť slnko aj vodu.

Hydratácia

Nedostatočná hydratácie je zdrojom najčastejších problémov ako nevoľnosť, bolesti hlavy, tráviace ťažkosti a množstvo ďalších. V lete je to omnoho kritickejšie pretože naše telo sa zbavuje tekutín oveľa rýchlejšie a častejšie a preto si vyžaduje ich zvýšený príjem. Existuje množstvo aplikácií, ktoré vás budú napomínať keď zabudnete na dávku tekutín. My sme si obľúbili My Water Balance, ktorá je užívateľsky veľmi jednoduchá a dizajnovo dotiahnutá. Jednoduchos a v nej orientuje a okrem toho, že bude dávať pozor na pitný režim, môžete si do nej značiť aj iné drinky, ktoré ste počas dňa vypili, napríklad kávu či čaj a iné. Odporúčané dávky sú zostavené na základe údajov ako váha a výška, ktoré do aplikácie vložíte. Pracuje tiež s premennými ako fyzická aktivita. Za každé úspešné splnenie „príjmu tekutín“ vás navyše pozitívne motivuje a odmení vás ocenením.

Screenshot 2019 07 25 at 19.24.28

Opálenie a zdravá pokožka

Kto vedel, že moderné technológie a umelá inteligencia nám dokážu pomôcť aj pri opaľovaní? QSun je komplexná aplikácia, ktorá monitoruje viacero aspektov slnečného žiarenia a ich vplyv na pleť. Na základe personalizovaného profilu ale aj aktuálneho UV Indexu vo vybranej lokalite dokáže efektívne menežovať vaše opaľovanie. Dá vám vedieť, kedy je slnko veľmi silné a mali by ste vyhľadať tieň, ale aj pripomenie, že je čas na novú vrstvu opaľovacieho krému. Dokáže tiež vypočítať, aký ochranný faktor potrebujete a odporučí vám ten najvhodnejší pre dané podnebie a fototyp. V Pro verzii však nájdete ďalšie funkcie ako počítadlo vitamínu D a analýzu pokožky. Dokáže tak vyhodnotiť, aká zdravá je vaša pleť a aký je jej vek, no odporučí aj dennú dávku vitamínu D, ktorú by ste mali prijať. Pre ešte väčšiu presnosť a dáta v reálnom čase si môžete k aplikácii dokúpiť náramok QSun, ktorý odosiela do aplikácie informácie a na základe toho odporúča ďalšie kroky.

1

Foto: archív aplikácií/ developerských spoločností

1128

Súvisiace články