Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 18. máj 2019

Najinstagramovateľnejšie miesta Bratislavy

Sociálne siete sa jednoznačne postarali oobrovský nárast turizmu ato aj vdestináciách, ktoré by sme predtým neobjavili. Všetci sme si tak našli tie svoje vysnívané miesta, ktoré nás očarili či už svojou architektúrou, kultúrou alebokuchyňou.

Najinstagramovateľnejšie miesta Bratislavy

Sociálne siete sa jednoznačne postarali o obrovský nárast turizmu a to aj v destináciách, ktoré by sme predtým neobjavili. Všetci sme si tak našli tie svoje vysnívané miesta, ktoré nás očarili či už svojou architektúrou, kultúrou alebo kuchyňou. Popri tom sme však zabudli na krásy, ktoré máme priamo pod nosom.

Hlavné mesto Slovenska sa síce nesnaží konkurovať svetovým metropolám, namiesto toho si vytvára vlastnú, unikátnu identitu, ktorá láka dobrodružných cestovateľov. V tomto článku vás presvedčíme o tom, že Bratislava si zaslúži pozornosť nielen od turistov hľadajúcich „tú dokonalú fotku na Instagram,“ ale najmä od svojich obyvateľov.

Aby sme našli tie najkrajšie a najoriginálnejšie zákutia, obrátili sme sa na najpovolanejšiu osobu- Michaelu Tlapovú, ktorá stojí za populárnym insta účtom- @bratislava_. Naše hlavné mesto má preskúmané od A po Z, pretože aj ona sa snaží nájsť a ukázať turistom aj domácim najkrajšiu tvár Bratislavy. Michaela nám zostavila rebríček TOP 10 najinstagramovateľnejších miest, na ktoré by ste mali vziať svoju zahraničnú návštevu, alebo sa tam jednoducho vydajte sami a získajte iný pohľad na toto mesto.

 

Župné námestie

Výhľad na hrad zo Župného námestia je mojim najobľúbenejším miestom na fotenie. Nielenže poskytuje perfektnú kompozíciu vďaka kostolu Sv. Štefana, hradbám a samotnému hradu, ale má akúsi magickú auru. Je jedno o koľkej a v akom počasí prídete, takmer vždy z toho vznikne zaujímavá a úplne iná fotka.

01

Dom na Laurinskej

Dom na Laurinskej s jedinečným nádvorím a okrúhlym strešným oknom je bratislavským unikátom a veľmi vďačným instagramovým “foto objektom”.

02

Modrý kostolík

Kostol svätej Alžbety, známejší ako Modrý kostolík pozná zrejme úplne každý. Málokto z domácich si však uvedomí, ako rozprávkovo pôsobí a že je tiež jedným z unikátov našej krajiny. Turisti ho oceňujú omnoho viac a je tiež súčasťou Bruselskej výstavy Mini Európa ako symbol nášho hlavného mesta.

03

Hrad z podchodu na Farskej

Farská ulica v centre Bratislavy je síce malinká, ale za to má rozhodne čo ponúknuť. Okrem kostola Klarisiek je známa aj svojim krásnym výhľadom na Bratislavský hrad z podchodu, spájajúci Farskú s Ventúrskou ulicou.

04

Kapitulská

Kapitulská ulica je jednou z najstarších a najkrajších ulíc Bratislavy. Nielenže si tu užijete neskutočnú historickú atmosféru, ale rozhodne sa vám vydaria aj krásne fotky.

05

Stará tržnica

Stará tržnica ponúka krásy zvonku i zvnútra. Okrem toho, že by si budova rozhodne zaslúžila miesto na vašom Instagrame, pri správnom načasovaní objavíte aj super trh, výstavu alebo minimálne niektorý z jej jedinečných podnikov.

06

Botanická záhrada

Ako každé väčšie mesto, aj Bratislava má svoju botanickú záhradu. Aj keď nie je jedným zo známych “landmarkov” mesta, ani frekventovaným miestom pre domácich, rozhodne má čo ponúknuť a bezpochyby stojí za návštevu (a fotku).

07

Bratislavský hrad

Naopak Bratislavský hrad je najznámejšou pamiatkou a symbolom mesta. Vďaka svojej pomerne nedávnej rekonštrukcii a obnovením záhrad ponúka aj množstvo nových zákutí a fotogenických skvostov.

08

Výhľad z Michalskej veže

Ďalšou známou pamiatkou je aj Michalská brána. Ale teraz- ruku hore kto bol na výhliadke z Michalskej veže? Ak ďalej scrollujete a ruka nevyletela, tak šup šup, viete kam sa rovno pobrať.

09

Hrad z Hurbanovho námestia

Na záver sa opäť vraciam k Bratislavskému hradu, no o niečo menej známemu pohľadu na neho. Spoza parčíka na Hurbanovom námestí sa zrazu vynorí takáto jedinečná scenéria.

10

Čo poviete na náš výber najinstagramovateľnejších miest Bratislavy? Súhlasíte alebo máte svoje iné, obľúbené miestečko?

Foto: Michaela Tlapová (@bratislava_)

3728

Súvisiace články