Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 1. máj 2019

Jakub Gulyás víťazom ASVOFF Bratislava

Filmový festival ASVOFF priniesol do Bratislavy svetovú atmosféru, ktorú vytvorila dvojdňová prehliadka módnych filmov. Zaujala nielen profesionálov zodvetvia, ale aj širokú verejnosť.

Jakub Gulyás víťazom ASVOFF Bratislava

Filmový festival ASVOFF priniesol do Bratislavy svetovú atmosféru, ktorú vytvorila dvojdňová prehliadka módnych filmov. Zaujala nielen profesionálov z odvetvia, ale aj širokú verejnosť. Na Slovensko osobne zavítala aj Diane Pernet, zakladateľka festivalu ASVOFF v Paríži. Práve tam poputuje aj víťazná snímka Bratislavčana Jakuba Gulyása.

 Víťaz Jakub Gulyás

ASVOFF (A Shaded View on Fashion Film) sa počas desiatich rokov svojej existencie stal kultovým podujatím. Predstavuje prehliadku toho najlepšieho v rámci módneho filmu. Predstavené filmy sú inšpirované módou, štýlom a dizajnom, avšak venujú sa aj dôležitým spoločenským aspektom. Na módu sa pozerajú aj prostredníctvom náboženstva, politiky či rasy. Zároveň festival poskytuje priestor mladým tvorcom, pričom víťazná snímka z Česka a Slovenska sa predstaví na 11.ročníku, ktorý sa uskutoční už túto jeseň. Diane Pernet sa úplne prvého ASVOFF na Slovensku takisto zúčastnila, aby podporila módny film v našich končinách. Spoločne s odbornou porotou vybrala víťaza.

Ešte predtým však mala verejnosť možnosť zažiť bohatý program. „Mám veľkú radosť, že výber toho najlepšieho z 10. edície festivalu ASVOFF sme sprostredkovali aj slovenským divákom a fanúšikom módy v Bratislave. Celkovo to bolo 31 filmov, ktoré ešte obohatila selekcia 11 súťažných snímok od domácich tvorcov. Kvalitou a kreativitou vaša domáca produkcia rozhodne nezaostáva za tou svetovou, dôkazom je aj víťazná snímka,“ zhodnotila úroveň lokálnej edície fashion festivalu Diane Pernet.

as2Milosh Harajda- kreatívny riaditeľ festivalu, Diane Pernet- zakladateľka festivalu, Zuzana Kanisová- členka poroty, Mária Čírová a Jozef Pavleye- člen poroty

ASVOFF vyvrcholil slávnostným vyhlásením víťazného filmu. Medzi finalistami sa objavili módne filmy značky Nehera, ktorý vytvorila Kristina Holla, Pieta for ODIVI Jakuba Jahna či The Gift for Mikloško Fashion Design od Romana Valenta. Víťazom sa však napokon stal film Dolls Jakuba Gulyása.

Jakub  je obľúbený módny a reklamný fotograf, no vyniká tiež ako kameraman so zameraním na fashion video. Úzko spolupracuje s množstvom slovenských módnych dizajnérov, pre ktorých sa stal dvorným fotografom a kameramanom. Vďaka svojmu kreatívnemu prístupu k tvorbe je jednou z najvýraznejších tvárí slovenskej módnej scény.

Foto: FASHION FILM FESTIVAL BRATISLAVA

1454

Súvisiace články