Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 10. január 2019

Vytvorte si dokonalý zimný kúpeľ

Existuje vhodnejšie obdobie na dlhé, voňavé kúpele, ako zima? Keď je za oknom sivo achladno, navyše prší alebo padá hustý sneh, je to ideálny čas na pravý zimný kúpeľ.

Vytvorte si dokonalý zimný kúpeľ

Existuje vhodnejšie obdobie na dlhé, voňavé kúpele, ako zima? Keď je za oknom sivo a chladno, navyše prší alebo padá hustý sneh, je to ideálny čas na pravý zimný kúpeľ. Máme pre vás 5 receptov, ktoré vám pomôžu poriadne zrelaxovať.

Detoxikačný

Z tohto kúpeľa budete vychádzať nielen zregenerovaní, ale aj rozžiarení. Morské riasy vyhladzujú pokožku, detoxikujú a podporujú cirkuláciu, mlieko a med ju zjemňujú. Morská soľ jej poskytne mikropíling.

250ml mlieka
60g medu
125g prášku z morských rias
125g morskej soli

Postup:

Zmiešajte mlieko a med, tento mix vylejte do vane priamo pod tečúcu vodu. Nakoniec pridajte prášok a soľ, premiešajte.

Screen Shot 2019 01 10 at 15.54.13

 

Na regeneráciu

Epsomská soľ je ako stvorená na uvoľnenie svalovice aj boľavých kĺbov. Ocot balansuje hodnoty pH pokožky a esenciálny olej zregeneruje aj myseľ.

125g morskej soli
125g sódy bikarbóny
60g epsomská soli
60ml octu
12 kvapiek esenciálneho oleja podľa preferencie

Postup:

Napustite vaňu takou horúcou vodou, akú zvládnete. Pridajte soli, sódu a ocot, premiešajte a nechajte rozpustiť. Nakoniec pridajte esenciálny olej priamo pod tečúcu vodu. Kúpte sa 20 minút.

 

Upokojujúci

Kamilka je známa svojimi upokojujúcimi účinkami, dokáže však omnoho viac. Je síce ideálnou pomocou pri napätí a depresii, no pomôže aj zmeniť a vyživiť pokožku. Poradí si aj s ekzémami či akné.

6 vrecúšok kamilkového čaju / 6 lyžíc sypaného kamilkového čaju
hrsť mätových lístkov

Postup:

Zmiešajte ingrediencie dokopy a vsypte ich do balnenej utierky, prípadne jemnej ponožky. Zviažte dokopy a hoďte do teplého kúpeľa. Nechajte chvíľu lúhovať a potom si už len vychutnávajte kúpeľ aspoň 15 minút.

chamomile chamomile blossoms medicinal herb herbal medicine

 

Gurmánsky

Máte niekedy chuť ponoriť sa do čokolády? Táto rpedstava sa môže stať jednoducho skutočnosťou. Kakao je silný antioxidant, znižuje škody po voľných radikáloch, a jeho vôňa pôsobí na psychiku upokojujúco. Vločky na druhej strane upokojujú a vyživujú aj tú najsuchšiu pokožku.

250g kakaového prášku
125g pomletých ovsených vločiek

Postup:

Vsypte ingrediencie do teplej vode a poriadne premiešajte. Kúpte sa v čokoládovom kúpeli 20 minút.

monika grabkowska 620628 unsplash

 

Čistiaci

Ružová voda je často nazývaná elixírom krásy. Sťahuje póry, balansuje pH pokožky a vyživuje. Pokožka z nej navyše nádherne vonia. Mlieko pomáha pokožku vypnúť a med je antiseptikum, ktoré navyše čistí póry.

250ml plnotučného mlieka
250g medu
20 kvapiek esenciálneho ružového oleja

Postup:

Vlejte všetky ingrediencie do vody a nechajte ich rozplynúť. Ostaňte v kúpeli 20 minút, pričom si pokojne môžete ponoriť aj tvár a vlasy.

1522

Súvisiace články