Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 8. január 2019

PLES V OPERE POKRAČUJE V AMBÍCII POMÁHAŤ

Sblížiacou sa plesovou sezónou zrejme mnoho žien myslí na svoju budúcu róbu, účes acelkový styling. Niektoré plesy však dokázali prepojiť noblesu týchto čarovných večerov asdobročinným rozmerom.

PLES V OPERE POKRAČUJE V AMBÍCII POMÁHAŤ

S blížiacou sa plesovou sezónou zrejme mnoho žien myslí na svoju budúcu róbu, účes a celkový styling. Niektoré plesy však dokázali prepojiť noblesu týchto čarovných večerov a s dobročinným rozmerom. Plesovú sezónu každoročne otvára Ples v opere, ktorý nielenže patrí k najprestížnejším plesom na Slovensku, ale celých 10 rokov sa zaraďuje aj medzi charitatívne podujatia. Len v minulom roku hostia plesu prispeli sumou 254-tisíc eur, ktorá putovala na podporu inkluzívneho vzdelávania.

Úlohou Plesu v opere teda nie je len zábava, ale aj pomoc celospoločenským problémom. Vďaka štedrosti hostí sa počas 10 rokov podarilo vyzbierať viac ako 2 milióny eur, ktoré v plnej výške pomáhali rôznym problémom.

„Každoročne privítame na Plese v opere 300 párov významných hostí z oblasti vedy, spoločenského aj hospodárskeho života, medicíny, vzdelávania aj športu. Práve vďaka nim sa nám podarilo v minulom roku podporiť inkluzívne vzdelávanie detí so zdravotným znevýhodnením rekordnou sumou vyše štvrť milióna eur. Mnohí hostia totiž prispievajú niekoľkonásobne vyššou sumou, ako je stanovený základný príspevok na dobročinný zámer Plesu v opere a umožňujú nám tak realizovať zmysluplné projekty, ktoré majú reálne výsledky,“ upresňuje Andrea Cocherová, riaditeľka Plesu v opere. Počas minulých rokov tiež Ples v opere podporil vznik prevádzok 3 centier včasnej intervencie, pomohol pri nákupe prístrojov a vybavenia Detského kardiocentra, pomohol 6 perinatologickýcm centrám, 4 detským klinikám anesteziológie a intenzívnej medicíny, či prispel na kultúrne podujatia pre zdravotne hendikepovaných a sociálne slabších občanov.

Okrem toho, že Ples v opere jednorázovo pomáha rôznym problémom, snaží sa upozorniť a vyvolať verejnú diskusiu v rôznych oblastiach. Chce motivovať k pozitívnym zmenám v oblasti pomoci deťom a ich rodinám.

19.ročník dobročinného Plesu v opere sa bude konať už 12.januára v historickej budove SND a privíta významných hostí z oblasti kultúry, spoločenského života, vedy či hospodárstva. Tí tak svojou účasťou opäť podporia dobročinný zámer tohto významného charitatívneho podujatia, ktorým je aj v tomto roku inkluzívne vzdelávanie detí so zdravotným znevýhodnením a pomôžu tak rozšíriť program Škola inkluzionistov na ďalšie školy v rámci Slovenska.

Foto: Ples v opere

1157

Súvisiace články