Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 31. január 2018

Niksen: Umenie ničnerobenia

Zatiaľ čo Hygge či Còsagach nás naučili ako svoje domácnosti zaridiť čo najpohodlnejšie a najuvoľnenejšie, holanndský koncept s názvom Niksen, nás naučí zvládnuť umenie prokrastinácie a ničnerobenia. Niksen znamená ničnerobenie, no v podstate odkazuje na oddych od stresu.

Niksen: Umenie ničnerobenia

Zatiaľ čo Hygge či Còsagach nás naučili ako svoje domácnosti zaridiť čo najpohodlnejšie a najuvoľnenejšie, holanndský koncept s názvom Niksen, nás naučí zvládnuť umenie prokrastinácie a ničnerobenia.

Niksen znamená ničnerobenie, no v podstate odkazuje na oddych od stresu. Zahŕňa preto aktivity, ktoré síce k ničomu nevedú, no pritom nás dostatočne uvoľnia. Medzi takéto aktivity patrí naprílad poobedňajšie zdriemnutie, počúvanie hudby, kávičkovanie s kamarátmi,

Úlohou tohto konceptu je znížiť tlak, ktorý pociťujeme zo strany spoločnosti, vyvýjaný vysokými očakávaniami. Pravidelným praktizovaním Niksen tak budete môcť efektívne regulovať stres, dobijete si baterky a vyhnete sa možným neskorším depresiám či syndrómu vyhorenia. Jednoducho sa nachvíľku zastavte, nadýchnite sa uvoľnite sa pri svojich obľúbených aktivitách.

Niksen je v podstate holandskou verziou meditácie, v ktorej sa môžete sústrediť sami na seba, regulovať stres a zároveň sa osobnostne rozvíjať.

    1419

    Súvisiace články