Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 23. apríl 2015

Telo modelky? Tajomstvo úspechu odhalené

Job snov pre mnohé modelky... Nasadiť si krídla a oblečená len v krásnom spodnom prádle odkáčať prehliadku Victoria's Secret.

Telo modelky? Tajomstvo úspechu odhalené

23. 4. 2015

Job snov pre mnohé modelky... Nasadiť si krídla a oblečená len v krásnom spodnom prádle odkáčať prehliadku Victoria's Secret. Toto sa ale nepodarí len-tak hociktorej topmodelke. Podmienkou je naozaj dokonalé telo. Joan Smalls, Adriana Lima, Elsa Hosk a ďalší "anjely" sa pri odpovedi na otázku, ako sa na túto show pripravujú, zhodli na jednom – pomáha im najmä thajský box. V New Yorku navštevujú štúdio Aerospace, ktoré založil bývalý majster, Michael Olajide Jr.. Podobný príklad sme našli aj na Slovensku. Modelky z agentúry New Face Mng. si krásne telá formujú v Diamond gym.

Diamond_gym_newface_4

„Naša spolupráca vznikla úplnou náhodou," vysvetľuje Nina Sedláková, spolumajiteľka modelingovej agentúry New Face Mng. „Môj dlhoročný kamarát, Tomáš Šenkýr, ma raz zavolal na tréning thajského boxu. Rozhodla som sa skúsiť to a začala som s Tomášom intenzívnejšie trenovať. Chcela som si zlepšiť kondíciu a udržiavať sa fit. Neskôr sme aj v agentúre rozmýšlali o tom, akým spôsobom motivovať modelky k pohybu a zdravému životnému štýlu. Po vlastných skúsenostiach som dievčatám doporučila tahibox. Sme Žilinčania, oslovili sme preto na spoluprácu Diamond gym, kde trénuje aj veľa našich kamarátov. Páči sa mi, čo dokázali a ako poctivo sa tomuto tvrdému športu venujú," dodáva Nina.

Diamond_gym_newface_1

Jedným z úspešných bojovníkov z Diamond gym je Milan Paleš. „Už odmalička som sa rád pozeral v televízii na box, kickbox, prípadne thajský box," spomína na svoje začiatky Milan. „K trénovaniu som sa reálne dostal až keď som mal 17 rokov. Kamarát ma zobral na súkromný tréning. Hneď od začiatku ma to chytilo. Rok som trénoval súkromne a potom som išiel do zápasov. Dnes trénujem v žilinskom Diamond gym, spoločne s ďalšími kvalitnými „borcami", ako je hlavne Tomáš Šenkýr. Často cestujem aj za Martinom Gaňom do Prahy. A k nám chodieva na tréningy v podstate celá slovenská scéna bojových športov. V Žiline je najlepší klub thajského boxu na Slovensku a som rád, že som súčasťou jeho dobrého kolektívu," hovorí mladý boxerista Milan Paleš.

Diamond_gym_newface_5

Čo považuješ za svoj najväčší doterajší úspech? Máš prípadne nejaký cieľ?
Každý zápas beriem ako úspech, aj ten prehratý. Samozrejme titul Young Blood bol príjemným spestrením doterajšej námahy. Žiadny titul ani zápas pre mňa však nie je cieľom, ak vyhrám nejaký zápas alebo titul, neznamená to, že potom skončím. Thajskému boxu sa chcem venovať tak dlho ako mi to podmienky a zdravie dovolia.

Diamond_gym_newface_2

Cvičením thajského boxu dokážete veľmi rýchlo spaľovať tuk. Svaly a telo sa stávajú štíhlejšie, čo patrí k najväčším benefitom takéhoto tréningu. Okrem toho sme sa dočítali, že u pravidelne cvičiacich žien bolo pozorované aj rozžiarenie pleti, pretože sa pri tréningoch uvoľňujú z tela toxíny a škodlivé látky.
„Na celom svete je tento šport medzi modelkami veľmi obľúbený," vracia sa k spolupráci športového klubu a modelingovej agentúry Nina Sedláková. „Mnohé z našich modeliek chodievajú trénovať pravidelne. Dodalo im to disciplínu, motiváciu, a u tých, ktoré vydržali, sa dostavili aj prvé výsledky v podobe vyšportovanej postavy. Často sa stane, že mi píše modelka, ktora je práve v zahraničí, ako sa tešil sa na trening thaiboxu. A samozrejme aj na domáce jedlo ☺. Modeling je náročná práca a modelky sa musia udržiavať vo forme aj napriek vyťaženosti. Tréningy v nich podporujú disciplínu, vytrvalosť, húževnatosť, učia ich zadeliť si čas a budovať vzťah k zdravému životnému štýlu a o to hlavne ide."

Diamond_gym_newface_3

Milan, ty sám trénuješ aj modelky z New Face Mng, ako sa ti s nimi pracuje?
Baby sú super, disciplinované, majú záujem trénovať a rozvíjať svoje pohybové schopnosti, to je pre mňa ako trénera dôležité. Thajský box je výborný v tom, že precvičuje celé telo. Jednotlivým dievčatám tak dokážem nastaviť tréning a jedálniček podľa toho, na ktorých partiách chcú popracovať. Okrem toho si pri cvičení zlepšujú aj kondíciu.

Diamond_gym_newface_7

Ale tento šport nie je len pre modelky. Môže si thajský box v Diamond gyme zacvičiť ktokoľvek?
Samozrejme, máme rôzne skupiny aj pre začiatočníkov, mužov či ženy a fungujú aj súkromné lekcie thaiboxu. Na stránke Diamond Gymu si ľudia môžu pozrieť, aký čas a aká skupina im bude vyhovovať. Pri súkromných hodinách je to o dohode medzi trénerom a záujemcom. V našom gyme trénuje sedem licenciovaných trénerov.

Diamond_gym_newface_9
Milan Paleš, Nina Sedláková a modelky a hostesky New Face Mng

A čo plánujete v najbližšej budúcnosti?
Teraz sa tešíme na 25. apríla, kedy nás v Žiline čaká turnaj na celoeurópskej úrovni, Enfusion 2015, ktorý nemá na Slovensku obdobu. Pozývame preto všetkých našich priaznivcov, aby sa prišli pozrieť, zabaviť a zdieľať tieto jedinečné športové chvíle s nami. Tento veľkolepý galavečer je dôkazom. že aj v Žiline môžu vznikať naozaj zaujímavé projekty. A čo plánujeme do buducna? Cvičiť, cvičiť, cvičiť ☺

Enfusion_2015

www.newfacemng.com
www.diamondgym.sk

pripravila: Jana Zajasenská

 

    6978

    Súvisiace články