Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 22. júl 2013

Fotka z Top Fashion zdobí promenádu v Cannes

Medzinárodný festival módnej fotografie v Cannes upozorňuje na prácu a talent najvplyvnejších módnych fotografov našich čias. Prostredníctvom rôznych výstavných miest, môže verejnosť nájsť cestu k špičkovým fotografickým dielam sveta módy a pozrieť si zbierku dychberúcich obrázkov.

Fotka z Top Fashion zdobí promenádu v Cannes

22.7.2013

Medzinárodný festival módnej fotografie v Cannes upozorňuje na prácu a talent najvplyvnejších módnych fotografov našich čias. Prostredníctvom rôznych výstavných miest, môže verejnosť nájsť cestu k špičkovým fotografickým dielam sveta módy a pozrieť si zbierku dychberúcich obrázkov. Medzi ne sa v aktuálnom ročníku zaradila aj fotografia z beauty story „Retroswim", ktorú pre letné vydanie Top Fashion 2012 nafotila talentovaná Andrea Zvadová.


cannes_zvadova_IMG_2785


Počas festivalu sú práce vybraných fotografov vystavené pod šírym nebom od 15. júna do 28. augusta 2013. Hlavné výstavné miesta nájdete pozdĺž pobrežia: Palm Beach Casino – elegantná budova reprezentujúca štýl Art Deco v najčistejšej podobe, záhrady Roseraie v nádhernej palmovej záhrade Port Canto a najočarujúcejšia promenáda – Croisette. Veľkoformátové (3 x 5m) farebné aj čiernobiele fotografie si tu môžete pozrieť či je deň alebo noc a mesto Cannes sa tak mení na jednu obrovskú open-air galériu.

cannes_zvadova_Tento rok prebieha jedenásty ročník tohto medzinárodného festivalu a Andrea sa doň prihlásila po prvýkrát. „Myslím si, že je dobré posielať svoje práce do súťaží a prezentovať sa touto formou. Určite je pre mňa prínosom konfrontovať sa s takouto silnou konkurenciou talentovaných fotografov ako je práve tu," hovorí.

Je pre teba fotka, ktorá sa nakoniec na výstavu dostala niečím výnimočná alebo prečo si ju vybrala? Je nejakým spôsobom typická pre tvoju tvorbu?
„Pri takýchto výstavách a súťažiach sa posiela na posúdenie viac fotografií, z ktorých si porota väčšinou vyberie len jednu. Táto fotografia bola nominovaná na cenu Beauty award – Prix de la photographie de Beauté a aj keď som s ňou nakoniec nevyhrala, pokladám za úspech, že sa dostala do výberu troch najlepších beauty fotografií. Okrem Cannes mal tento beauty portrét úspech aj na veľtrhu v Kolíne na jeseň 2012. Fotografiou sa tu prezentovala firmou Profoto."

V Cannes portrét pozitívne ohodnotilo množstvo známych fotografov, dokonca aj Gian Paolo Barbieri či fotografka Sacha Van Dorssen, známa ako Sacha, ktorá bola tvárou a hosťom tohtoročného festivalu. Kto by ju náhodou nepoznaj, tak Sacha pochádza z Roterdamu a po štúdiu fotografie na Sint Joost Academy of Fine Arts v Brede, odišla v roku 1963 do Príža. Tu stretla umeleckého riaditeľa Elle, Petra Knappa a práve on ju požiadal o prvé obrázky. Od vtedy pravidelne spolupracuje s francúzskymi magazínmi ako Elle, Marie-Claire, Vogue Hommes, ale aj s medzinárodnými magazínmi The Sunday Times Magazine, Daily Telegraph, Stern, Vogue, GQ, talianskou mutáciou Harpers' Bazaar...

cannes_zvadova_Sacha


text: Jana Zajasenská
foto: archív Andrei Zvadovej, Getty Images

    4918

    Súvisiace články