Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 21. júl 2021

High Society Mood: Najlepšie seriály z prostredia elít

Zrejme väčšina z nás sa rada pozerá na krásne veci, dizajnérske kúsky, luxusné destinácie, opulentné párty a dizajnové interiéry. Práve preto si nás získali seriály ako Gossip Girl či Downtown Abbey.

High Society Mood: Najlepšie seriály z prostredia elít

Zrejme väčšina z nás sa rada pozerá na krásne veci, dizajnérske kúsky, luxusné destinácie, opulentné párty a dizajnové interiéry. Práve preto si nás získali seriály ako Gossip Girl či Downtown Abbey. Tieto a ďalšie seriály patria k našim najobľúbenejším, keď hľadáme pohľad do sveta elít.

@gossipgirl

Gossip Girl

Pokiaľ ste nevyrastali spolu s našimi obľúbenými tínedžermi z newyorskej Upper East Side, čoskoro si budete môcť dopriať reboot s novým obsadením a novými príbehmi. Tešiť sa však môžete na dokonalé outfity, čaro newyorských uličiek a samozrejme aj tie najopulentnejšie aktivity hlavných hrdinov z prestížnych stredných škôl.

Brideshead Revisited

Populárny seriál z 80, rokov, v ktorom si zahral aj Jeremy Irons. Štýlové kostýmy a prešpekulované scény sú len zlomok zážitku, ktorý vám tento seriál poskytne. Hovorí príbeh ľúbostného trojuholníka, v ktorom sa umelec zo strednej triedy zamiluje do slečny z vyšeej vrstvy a jej brat sa zase zamiluje do umelca. Seriál sa natáčal na romantickom vidieku v Yorkshire, konkrétne na hrade Howard a natočený je podľa predlohy rovnomennej knihy z dielne Evely Howard.

Downton Abbey

Jeden z najospevovanejších seriálov v modernom vysielaní, Downtown Abbey má za sebou 6 celých sezón a kultový status nadobudol takmer instatne, za čo mohlo nielen skvelé obsadenie, ale aj krásne scény a prepracované kostýmy. Príbeh sa začína v roku 1911, v čase keď sa potopil Titanic, na ktorom zahynul dedič rodiny Crawley. V seriáli sa následne rieši dedičstvo, vzťahová politika v súvislosti s majetkom a samozrejme aj nádych lásky. Seriál je známy svojou melodrámou, ale aj sofistikovanou komédiou.

OC Kalifornia

Ešte predtým, ako sme sa zamilovali do Gossip Girl, užívali sme si kalifornskú atmosféru prostredníctvom seriálu OC Kalifornia. Stredoškoláci z lokálnych vplyvných rodín v ňom riešia svoje osobné problémy popretkávané s drogami či prekračovaním hraníc zákona, avšak luxusné interiéry a dokonalé outfity nechýbajú ani v tomto seriáli.

Belgravia

Miniséria Belgravia z dielne Juliana Fellowesa, sa odohráva v londýnskej štvrti Belgravia, ktorá je známym domovom starých aristokratických rodín. Odohráva sa v Edwardovskom období podobne ako Bridgerton, čiže tešiť sa môžete na lákavá historické kostýmy bohato zdobené krásnymi detailmi, opulentné, luxusné interiéry a drámu typickú pre miešanie spoločenskcýhc vrstiev a vznik novej vrstvy noveau riche. Nechýba ani ikonický Londýn a jeho unikátna atmosféra.

A Very English Scandal

Ďalšia miniséria z roku 2018 je inšpirovaná skutočnými udalosťami zo života Jeremyho Thorpa, britského politika, ktorý mal vraj prsty vo vražde svojho bývalého milenca. V hlavnej roli hviezdi Hugh Grant a dej sa odohráva v rokoch 1967-1976. Tešiť sa môžete nielen na krásnu módu z tohto obdobia plnú sofistikovanosti aj sexepílu, ale aj old school vizáž a poriadnu dávku drámy a zápletiek.

Riviera

Do súčasnosti sa môžeme vrátiť so seriálom Riviera, ktorý sa odohráva na Cote d’Azur a rozpráva nám príbeh americkej kurátorky umenia, ktorej zahynul manžel miliardár počas nehody na jachte. V krásnom prostredí Francúzska sa následne začnú odhaľovať temné tajomstvá a škandály, ktoré efektne dopĺňajú dizajnérske kúsky, luxusné nehnuteľnosti a všetko, čo ku životu miliardárov patrí.

The Trial of Christine Keeler

Seriál inšpirovaný skutočnými udalosťami sa odohráva vo Veľkej Británii v 60.rokoch, kedy sa odohrala dnes už legendárna Profumo Affair. John Profumo, minister vojny, sa vtedy zamotal do aférky s 19-ročnou Christine Keeler, ktorá bola spájaná s ruskými špiónskymi službami. Seriál dokumentuje tento slávny škandál z perspektívy mladej Christine, ktorý je podľa jej syna veľmi presný. Politika a setové elity v kombinácii s poriadnou dávkou drámy je skvelý návod na zábavu.

Foto: Instagram

1142

Súvisiace články