Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 6. máj 2021

Halston - Vzostup a pád módnej hviezdy na Netflixe

Niektoré príbehy napíše najlepšie sám život. Jedným znich je príbeh ikonického amerického dizajnéra Roya Halstona Frowicka, ktorého poznal celý svet pod menom Halston.

Halston - Vzostup a pád módnej hviezdy na Netflixe

Niektoré príbehy napíše najlepšie sám život. Jedným znich je príbeh ikonického amerického dizajnéra Roya Halstona Frowicka, ktorého poznal celý svet pod menom Halston. Jeho životu a tvorbe sa bude venovať aj seriál Halston, ktorý čoskoro odpremiéruje Netflix.

Pokiaľ ešte nepoznáte značku Halston a dizajnér, ktorý za ňou stál, určite tento mini seriál na Netflixe nezmeškajte. Mnohými je práve Halston považovaný za prvého celebrity dizajnéra, ktorý bol obrovskou osobnosťou najmä v období 70.rokov. Jeho populrita raketovo stúpla najmä po tom, ako si dizajn klobúku z jeho dielne obliekla Jackie Kennedy počas prezidentskej inaugurácie svojho manžela v roku 1961. Neskôr sa k jeho klientele pridali ďalšie významné mená ako Iman, Bianca Jagger či Liza Minnelli.

Jeho život v tom období predstavoval skutočný glamour, častokrát bol videný s tými najväčšími celebritami svetového rozmeru a tiež bol známy svojou závislosťou na kokaíne. Na jeho životný štýl spomína aj André Leon Talley, ktorý o ňom napísal vo svojej autobiografii.

Tento seriál sa zameriava na súkromie aj prácu ikonického dizajnéra, ktorý spôsobil v módnom priemysle rozruch a posunul ho omnoho ďalej. Dokumentuje jeho vzostup aj následný pád. Roya Halstona v seriáli stvárni skvelý Ewan McGregor a v seriáli si tiež zahrá aj Rebecca Dylan, Krysta Rodriguez a Vera Farmiga.

Skvelé obsadenie, pútavý príbeh, glamour a móda, na toto všetko sa tešíme v seriáli, ktorý sa dostane na Netflix už 14.mája!

Foto: Adobe Stock

1068

Súvisiace články