Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 26. november 2020

Knihy pre milovníkov seriálu The Crown

Britskej kráľovskej rodine sa vždy ujde poriadna dávka pozornosti. Bolo to tak od nepamäti pretože nás, bežných smrteľníkov, jednoducho zaujímajú príbehy oprinceznách, kráľoch aaristokracii.

Knihy pre milovníkov seriálu The Crown

Britskej kráľovskej rodine sa vždy ujde poriadna dávka pozornosti. Bolo to tak od nepamäti pretože nás, bežných smrteľníkov, jednoducho zaujímajú príbehy o princeznách, kráľoch a aristokracii. Niet divu, že seriál The Crown (Koruna), má takú obrovskú základňu fanúšikov. Ak ste už stihli zhltnúť najnovšiu sériu a stále ste nenasýtili svoj hlad zaujímavostiach z kráľovského dvora, siahnite po týchto knihách.

The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe

Chcete skutočne autentický pohľad do diania v Buckingham Palace? Takúto unikátnu, reálnu skúsenosť má len málokto. Avšak jedna z najbližších osôb Kráľovnej Alžbety, Angela Kelly, dostala povolenie od samotnej Kráľovnej, na publikáciu tejto knihy plnej tých najvzrušujúcejších zážitkov. Angela pôsobila po boku Kráľovnej celých 25 ako hlavná dôverníčka a spoločníčka, ktorá sa starala o jej šatník a denno-denné aktivity. V tejto knihe hovorí nielen o kráľovskej móde, ale aj o skúsenostiach a zážitkoch z palácu a kráľovniných komnát.

The Crown: The Official Companion

V prípade, že patríte k tým z nás, ktorí si každú historickú udalosť v seriáli a najrôznejšie detaily neustále dohľadávajú, zisťujú si fakty a overujú si dianie v seriáli oproti skutočnosti, táto kniha je pre vás ako stvorená. V tejto knihe nájdete presne to, čo hľadáte. Rozoberá každú epizódu prvých troch sérií v spolupráci s historikom Robertom Lacey.

The Crown The Official Companion Volume 2

Snowdon

Určite si pamätáte veľkú lásku Princeznej Margaret, sestry Kráľovnej Alžbety II. V tejto knihe, ktorá je sčasti autorizovanou biografiou Lorda Snowdona, ktorý bol prvým manželom Princeznej Margaret. Ich spoločný život bol poriadne bohémsky a dramatický. V tejto kniha sa môžete na ich vzťah pozrieť z pohľadu Antony Armstrong-Jones, čiže Lorda Snowdona.

snowdon

Buckingham Palace: The Interiors

Scény v seriáli The Crown sú dych-berúce, za čo môžu aj samotné interiéry, v ktorých sa natáčalo. Mnoho z nich bolo natočených v samotnom Buckingham Palace. Jeho nádherné zákutia, opulentné detaily a skutočne kráľovský štýl si môžete vychutnať aj na stránkach tejto dizajnovej knihy. Poslúži aj ako dokonalá dekorácia.

Buckingham Palace The Interiors

Diana: Her True Story- in Her Own Words

Táto kniha poteší každého fanúšika Princeznej Diany. Autor knihy mal na jej napísanie ten najlepší zdroj- samotnú Dianu. Kniha je poskladá s rozhovorov, v ktorých populárna princezná hovorí o svojom súkromní, o zložitom vzťahu s Princom Charlesom aj Kráľovnou Alžbetou, odpovedá na rôzne škandály, ktoré ju sprevádzajú a prezrádza mnoho, mnoho ďalších zaujímavosti. Keď bola kniha prvýkrát vydaná, spôsobila veľký rozruch.

Diana Her True Story in Her Own Words

Elizabeth, The Queen

Pokiaľ sledujete The Crown viete, že Kráľovná Alžbeta nastúpila na trón nepripravená, ustráchaná, zakríknutá. Nenarodila sa s líderstvom v sebe a na svojej osobnosti musela poriadne pracovať. Nebyť abdikácie jej strýka, Edwarda III., na trón by nikdy nezasadla. Dnes je však najdlhšie vládnucou panovníčkou na svete a ľudia ju milujú. Aká však Kráľovná je a aký je jej život v súkromí? V tejto kniha poskladanej z rôznych rozhovorov, listov či archívnych dokumentov to môžete zistiť.

Elizabeth the Queen

Ninety-Nine Glimpses of Princess Margaret

Ak ste si obľúbili sestru Kráľovnej, Princeznú Margaret, toto je kniha pre vás. Jej bujarý životný štýl plný bohémskych žúrov, niekoľko manželstiev a extravagantných výletov, sa postarali o množstvo škandálov. V tejto kniha môžete jej osobnosť a súkromie preskúmať prostredníctvom 99 príbehov.

916kt1K1E4L

Foto: archív vydavateľstiev

1530

Súvisiace články