Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 1. október 2019

Knihy podľa Džejny: Vol. IV

Najznámejšia slovenská knihomoľka radí, na aké novinky sa zamerať aaká „novodobá klasika“, by vám nemala vknižnici chýbať. Michelle Obama “Život s Barackom nikdy nebude nuda.

Knihy podľa Džejny: Vol. IV

Najznámejšia slovenská knihomoľka radí, na aké novinky sa zamerať a aká „novodobá klasika“, by vám nemala v knižnici chýbať.

Michelle Obama

“Život s Barackom nikdy nebude nuda. Už vtedy som to vedela. Možno, že život s ním bude podobný ako teraz, keď sa veziem v jeho banánovožltom aute a vlasy mi vstávajú dupkom. Tiež mi napadlo, že tento chlapík veľmi pravdepodobne nikdy nezarobí dosť peňazí.”

• 

Nezvyknem čítať autobiografie, no Obamovci mi boli vždy sympatickí, takže tejto som neodolala. Je to skvelo napísané, veľmi dobre sa to číta, nájdete tam opísaný život Michelle Robinson, neskôr Obama úplne od detstva. Čím všetkým si ako černoška musela prejsť, zákulisie politickej kampane a čo mňa bavilo úplne najviac - pikošky z Bieleho domu a ich života ako prezidentského páru. Neskutočná žena, ktorá roky vedela stáť po boku najsilnejšieho muža sveta, podporovať ho, no zároveň nepotlačiť svoje ja, svoje záujmy, nájsť si svoju vlastnú agendu, rozvíjať ju a popri tom vychovať dve dcéry. Ak chcete vedieť, ako to všetko dokázala, prečítajte si túto knihu. Je fakt super!

michelle

Knihu nájdete tu

Klamárka 

“Ešte najmenej hodinu, kým sa zobudia ostatní. Celú hodinu si môže užívať to kúzlo včerajšej noci. Lebo tak to je, keď sedíte sami, na rozhraní dňa a noci, keď sú sny stále silnejšie než ľútosti, túžby víťazia nad zábranami, až kým nevyjde slnko, aby zahanbilo ľudstvo a zahnalo všetky túžby do svojich brlohov.”

Trošku dlhšie som si zvykala na štýl, akým je táto kniha napísaná, no keď ma to už chytilo, už ma to nepustilo. Veľmi pekne napísaný príbeh o tom, čo môže spôsobiť jedno klamstvo. Alebo aj dve. Odporúčam.

klamarkaKnihu nájdete tu

dzejna selfinka

Džejna už pár rokov pracuje v kníhkupectve Martinus, kde má na starosti a radosti eventy a sociálne siete. Miluje knihy, kávu a koláče, je veľkou fanynkou Harryho Pottera a za svoju knihu života vyhlasuje Malý život, ktorý si podľa nej musíte prečítať.

Viac knižných tipov knihomoľky Džejny nájdete tu: @_dzejny

1224

Súvisiace články