Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 25. marec 2017

Štýlové čítanie na víkend

Od tajných kresieb Coco Chanel až po módne hry Karla Lagerfelda, našli sme pre vás tie najlepšie knihy z módneho prostredia, ktoré sa nestanú len dizajnovým doplnkom na vašom konferenčnom stolíku, ale zasýtia aj váš hlad o vedomostiach a zákulisných informáciach zo sveta módy. The Fashion Book Kniha pokrýva takmer 200 rokov módneho dizajnu a okrem dizajnérov tam nájdete aj významných fotografov, módne ikony či udalosti.

Štýlové čítanie na víkend

Od tajných kresieb Coco Chanel až po módne hry Karla Lagerfelda, našli sme pre vás tie najlepšie knihy z módneho prostredia, ktoré sa nestanú len dizajnovým doplnkom na vašom konferenčnom stolíku, ale zasýtia aj váš hlad o vedomostiach a zákulisných informáciach zo sveta módy.

The Fashion Book

Kniha pokrýva takmer 200 rokov módneho dizajnu a okrem dizajnérov tam nájdete aj významných fotografov, módne ikony či udalosti. Je to taká kronika módy, ktorá by nemala chýbať v knižnici každej milovníčky módy.

Peter Lindbergh, A Different Vision on Fashion Photography

Pocta významnému módnemu fotografovi, Petrovi Lindberghovi. Kniha je obrovským zdrojom inšpirácie, ale aj retrospektívou vývinu módy.

1

 

 

In My Fashion

Kniha, ktorú napísala redaktorka americkej verzie magazínu Vogue, Bettina Ballard, odhaľuje zákulisie módnej scény. Bettina nás vezme späť v čase do Paríža v roku 1930, kde s ňou navštívime rôzne párty a spoznáme významné osobnosti módy.

2

 

 

Where’s Karl?

Where's Karl je paródiou na známu knižku Where's Wally? Hlavnýi postavami v tejto knihe je Karl Lagerfeld a jeho domáci maznáčik, mačka Choupette, ktorí vám pomáhajú hľadať skryté poklady.

4

 

 

Dior by Avedon

Richard Avedon bol dvorný fotograf značky Dior v rokoch 1940 až 1970. Na stránkach tejto knihy nájdete legendárne a ikonické, ale aj doteraz nepublikované fotografie múz značky Dior od Marlene Dietrich, Lauren Hutton, Anjelica Huston až po Barbaru Streisand.

5

 

 

Valentino: Mirabilia Romae

Prepojenie značky Valentino s hlavným mestom Talianska, Rímom, sa stalo dominantnou témou tejto knihy. Na jej stránkach nájdete haute couture kúsky inšpirované rímskou architektúrou, ulicami, ale aj ľuďmi.

6

 

 

Fendi by Karl Lagerfeld

Oslava 50. výročia Karla Lagerfelda v kreatívnom vedení značky Fendi, vznikla táto kniha. Drevená obálka ukrýva 50 ročnú retrospektívu, kde nájdete fotografie kolekcií, ich príprav, zákulisné fotografie či rôzne rozhovory a množstvo iného.

8

 

 

Chanel par Willy Rizzo

Množstvo publikácií predstavilo začiatky jednej z najväčších módnych ikon všetkých čias, avšak v tejto knihe nájdete intímne, osobné fotografie od Willyho Rizza, blízkeho priateľ samotnej Coco, na ktorých zväčšnil jej tvrdú, poctivú prácu, ale aj ovocie, ktoré po nej následne zbierala.

9

 

 

Dior: The New Look Revolution

Kniha, v ktorej nájdete unikátne kresby, fotografie legendárneho dizajnéra a jeho cesty.

10

 

 

Oscar de la Renta: His Legendary World of Style

Život a cesta legendárneho dizajnéra dostali knižnú podobu vďaka Andree Lean Talley, redaktora amerického vydania Vogue. V knihe nájdete jeho 70 navelkolepejších kreácií, ktoré sa zapísali do histórie módy.

11

Foto: archív vydavatelstiev

    1895

    Súvisiace články