Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 8. marec 2021

Filmy so silnými hlavnými hrdinkami

Ženy po celom svete sú inšpiratívne. Ak takúto dávku múzy potrebujete aj vy, určite siahnite po niektorom z týchto filmov.

Filmy so silnými hlavnými hrdinkami

Ženy po celom svete sú inšpiratívne. Ak takúto dávku múzy potrebujete aj vy, určite siahnite po niektorom z týchto filmov. Niektoré z príbehov sú fiktívne, iné zase inšpirované skutočnými udalosťami, no v hlavnej roli vás budú baviť silné ženy.

Skryté čísla

Film rozpráva skutočný príbeh troch Američaniek, ktoré pracovali pre NASA ako matematičky. Aj vďaka ich výpočtom sa podarilo do vesmíru dostať astronauta Johna Glenna. Dej sa odohráva v 60.rokoch, kedy takáto pozícia pre ženy vôbec nebola bežná, no o to viac odhodlania v ňom uvidíte. Jednoducho obrovská dávka inšpirácie.

Šialený Max: Zbesilá cesta

Film z úplne iného súdku- z postapokalyptického sveta. Šialeného Maxa prenasleduje jeho vlastná minulosť, ktorej sa chce zbaviť vďaka osamelej púti. Stretáva však ozbrojenú skupinu, ktorú vedie Imperátor Furiosa. Max, Furiosa a skupina oslobodených žien spoločne utejakú pred vodcom nebezpečného kultu.

Erin Brokovich

V tomto príbehu môžeme obdivovať ženu z úplne iného uhla. Erin je dvakrát rozvedená matka troch detí, momentálne nezamestnaná a bez peňazí. Keď však dostane novú prácu, rozhodne sa príležitosť poriadne uchopiť. Jej karta osudu sa však vďaka jedinému rozporuplnému prípadu začne rýchlo obracať.

Fargo

Ešte predtým, ako vznikol slávny seriál Fargo tu bol film Fargo. Film opisuje 3 dejové línie a v jednej z nich hovorí príbeh policajnej šéfky v Minnesote, ktorá je tehotná. Ako zvláda svoju pozíciu moci s humorom aj v prípade, že je potrebné riešiť vážne krimi prípady?

30 minút po polnoci

Ženu vo veľmi unikátnej pozícii môžeme obdivovať vo filme 30 minút po polnoci. Hlavná postava, agentka CIA Maya vedie skupinu na dolapenie Usáma bin Ládina. Svoju washingtonskú kanceláriu tak vymení za realitu bojového poľa, ktorému sa rýchlo musí prispôsobiť. Svoj osobný boj navyše musí zladiť aj s bojom, ktorý prebieha vonku.

Páni majú radšej blondínky

Pokiaľ ste nevideli tento film, určite si ho pozrite. Môže sa vám zdať, že ide o povrchnú záležitosť, ktorá ženy degraduje, no je to presný opak. V hlavnej roli Marilyn Monroe a Jane Russel riešia svoje osudy kabaretných tanečníc a víziu bohatého manžela. Napriek tomu, že ide o komédiu, film vyobrazuje dvojité štandardy, ktoré platia pre ženy a mužov, silu priateľstva, ale aj hodnotu peňazí.

Lady Bird

Film z dielne populárnej režisérky Grety Gerwing vyobrazuje vnútorný boj hlavnej hrdinky Christine (Lady Bird), ktorá si nevie nájsť svoje miesto vo svete, rieši problémy vo vzťahoch, ale aj v rámci vlastnej rodiny. Film je inteligentne vtipný a veľmi jednoducho sa s hrdinkou stotožníte.

Železná lady

Bez ohľadu na vaše politické preferencie, určite sa zhodneme na tom, že Margaret Thatcher patrila k najmocnejším, najsilnejším ženám na svete. V tomto filme môžete do jej osobného aj politického života nahliadnuť prostredníctvom skvelej herečky Meryl Streep, ktorá za túto postavu získala tretieho Oscara.

Frida

Ďalšiu z výnimočných žien, ktoré chodili po tomto svete stvárnila Salma Hayek. Vo filme Frida môžete zistiť viac o umelkyni, ktorá prostredníctvom svojho umenia riešila vlastné bolesti a problémy. Zistíte viac o jej vnútorných bojoch, osobnom živote aj inšpriácii pri tvorbe.

Malé ženy

V ikonickom diele od Louisy May Alcott môžeme sledovať príbehy hneď štyroch zaujímavých a pritom úplne odlišných žien. Každá má iné predstavy o živote a každá je odhodlaná svoje sny naplniť. Skvelé obsadenie a nadčasovosť príbehu vás určite chytí za srdce.

Foto: Adobe Stock

1055

Súvisiace články