Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 8. júl 2019

Dokumentárny film venovaný Martinovi Marigiela

Aj napriek tomu, že Martin Margiela patrí knajväčším menám súčasnej módnej scény, len veľmi málo sa oňom vie. Vmédiách sa takmer neobjavuje anaposledy bol na verejnej akcii videný minulý rok počas výstavy svojej značky Maison Margiela.

Dokumentárny film venovaný Martinovi Marigiela

Aj napriek tomu, že Martin Margiela patrí k najväčším menám súčasnej módnej scény, len veľmi málo sa o ňom vie. V médiách sa takmer neobjavuje a naposledy bol na verejnej akcii videný minulý rok počas výstavy svojej značky Maison Margiela. Aj preto bude dokumentárny film o jeho živote a práci veľmi zaujímavý.

Belgičan Martin Margiela založil módny dom Maison Margiela v roku 1988. Ešte predtým však ako absolvent stážoval v módnom dome Jean Paul Gaultier. Svoje meno vybudoval na báze avantgardnej estetiky a využitiu netradičných materiálov. V rokoch 1997 až 2003 bol tiež kreatívnym riaditeľom RTW línie značky Hermés. V roku 2002 kúpila spoločnosť OTB väčšinový podiel značky Maison Marigiela, ktorá sa pridala do portfólia pozostávajúceho napríklad z Viktor & Rolf či Marni. Spoločnosť OTB tiež v roku 2009 tiež vyhlásila, že Martin nie je súčasťou dizajnového tímu už dlhšiu dobu, a hovorí sa, že zo značky odišiel kvôli nedostatku inšpirácie. Ako to celé bolo nám možno predstaví práve tento dokument.

Dokumentárny film Martin Margiela In His Own Words nie je prvým filmom o dizajnérovi. Už v roku 2015 vznikol film s názvom The Artist Is Absent v roku 2017 boli archívne zábery spracované do projektu We Margiela.

1157

Súvisiace články