Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 11. október 2021

Vitra predstavila na Designbloku špeciálny projekt s UMPRUM

Na prestížnom dizajnovom veľtrhu Designblok, ktorý sa konal od 6. do 10.

Vitra predstavila na Designbloku špeciálny projekt s UMPRUM

Na prestížnom dizajnovom veľtrhu Designblok, ktorý sa konal od 6. do 10. októbra v Prahe, sa medzi vystavovateľmi objavila aj renomovaná značka Vitra. Počas tohto ročníka pripravila špeciálny projekt so študentmi pražskej univerzity UMPRUM, ktorý nazvala Myslitelé.

Projekt Myslitelé vznikol v spolupráci s Ateliérom fotografie II pražskej univerzity UMPRUM. Tvorí ho séria fotografických portrétov mysliteliek a mysliteľov, ktorých práca sa zásadne dotýka problémov dnešného sveta. Ide o osobnosti v odvetviach ako filozofia, sociológia, ekonómia, médiá, literatúra, veda a ďalších spoločenských vied. Tieto osobnosti sú na portrétoch vyobrazené spolu s niektorým z objektov z dielne značky Vitra vrátane bábik Wooden Dolls, svetla Akari či kreslo Eames. Cieľom týchto fotografií bolo prepojiť pomyselnú víziu súčasného človeka a abstraktnosti jeho myslenia. Druhú časť tohto projektu tvoria rozhovory medzi študentmi a autormi týchto fotografií a ich objektov.

Vitra na Designbloku foto Tomáš Hercog 5 min

Na snímkach sú vyobrazené osobnosti ako Tomáš Hříbek, filozof, teoretik umenia a popularizátor nového ateizmu, Anna Hájková, historička holokaustu, Pavel Barša, politológ, ekonóm Štěpán Jurajda, sudkyňa Ústavného súdu Kateřina Šimáčková a ďalší. Inštaláciu pre túto výstavu fotografií pripravili aj študenti Ateliéru produktového dizajnu na UMPRUM.

Vitra na Designbloku foto Tomáš Hercog 1 min

“Vitra sa dlhodobo sústreďuje nielen na komerčné aktivity, ale aj na kultúrne obohacujúce projektu, ktoré často vznikajú práve s umelcami a súčasnými mysliteľmi. Tomu koniec-koncov zodpovedá aj celá podoba kampusu Vitra, ktorý sa tento rok rozrástol o novú sochu umelkyne Nathalie Du Pasquier. Sme radi, že sme na projekte Myslitelé mohli spolupracovať s mladými talentmi hneď z dvoch ateliérov pražskej UMPRUM. Moderná fotografia, provokatívny a humorný pohľad objektívom nastupujúcich talentou úplne ladí s identitou značky a verím, že tiež osloví návštevníkov Designbloku, povedal riaditeľ spoločnosti Vitra pre Česko a Slovensko, Jiří Zavadil.

Andrea Průchová Hrůzová foto Kateřina Sýsová 1 min  Kateřina Šimáčková Heart Cone Chair foto Deborah Menšlová min 
Michael Hauser Akari Light foto Lukáš Hlavín 2 min  Tereza Matějčková foto Viktorie Macánová 5 min 

Foto: Desigblok

972

Súvisiace články