Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 6. október 2021

23.ročník Designbloku je tu!

Milovníci dizajnu sa majú v týchto dňoch na pozore. Najväčší veľtrh dizajnu a umenia v našich končinách, Designblok, totiž práve prebieha v pražskom Umeleckopriemyslovom múzeu, v kostele Sacre Coeur a v Gabriel Loci!

23.ročník Designbloku je tu!

Milovníci dizajnu sa majú v týchto dňoch na pozore. Najväčší veľtrh dizajnu a umenia v našich končinách, Designblok, totiž práve prebieha v pražskom Umeleckopriemyslovom múzeu, v kostele Sacre Coeur a v Gabriel Loci! Viac ako 200 inštalácií, rôzne prednášky či workshopy tak čakajú na svojich návštevníkov. Na čo všetko sa môžete tešiť?

designblok dizajn umenie výstava praha veľtrhO dizajn centrálneho priestoru výstavy - Designérie, sa postaralo duo Herrmann & Coufal.

Témou tohto ročníka je ŠŤASTIE, v ktorej sa nesie celá výstava, ale aj exponáty. V tomto štýle bola vytvorená aj centrálna časť výstavy s názvom Designérie, o ktorú sa každoročne stará iný český dizajnér. Tentokrát sa úlohy zhostilo dizajnérske duo Herrmann & Coufal. Designérie nájdete práve v krásnych priestoroch Gabriel Loci. V tomto objekte sa pôvodne nachádzala rajská záhrada, avšak pri tejto príležitosti sa premenila na DIY dielňu, kde si návštevníci môžu nielen posediet, vychutnať si kávu a zaujímavé rozhovory, ale zároveň sa môžu zapojiť do workshopu výroby lampy Tension, za ktorú dizajnérske duo Herrmann & Coufal získali prestížnu cenu Czech Grand Design 2020.

clapdesign foto Johanka Pošová minexpozícia clapdesign, foto: Johanka Pošová

ConstantinoHonzova foto Johanka Pošová minexpozícia ConstantinoHonzova, foto: Johanka Pošová

Dejiskom prednášok je Reflex Stage, takisto v objekte Gabriel Loci. Práve na tomto mieste sa prestriedajú zaujimívaí hostia a zástupcovia značiek Kinoko, Alexmonhart, TODUS či Smart Walls. Súčasťou programu je aj séria online a offline panelových diskusií o tom, ako môže dizajn a príroda fungovať v synergii, ktorú pripravil Haenke. Na tomto stage tiež prebehne talk s témou Reštart spoločnosti, reštart myslenia, ktorú pripravila značka VITRA. Bývalý berounský konvent Gabriel Loci tiež vo svojich spletitých chodbách poskytol priestor inštalácií dizajnových škôl, dizajnérov aj firiem či zahraničných diplomatov. Práve tu môžete nájsť unikáty ako bazén z konfiet značky TODUS či zrkadlové kráľovstvo značky TON.

Rochova Silpoch foto tomas hercog minexpozícia Rochová Silpoch, foto:Tomáš Hercog  Moravska galerie Libena Rochova foto Johanka Pošová minMoravská galéria, Liběna Rochová, foto: Johanka Pošová  

Na najvyššom poschodí Gabriel Loci nájdete všetko z módy, od šperkov po oblečenie až po bytové doplnky, ktoré pri tejto príležitosti vystavujú nielen dizajnéri, ale aj študenti. Na záver nemôžeme zabudnúť na kostol sv. Gabriela, kde nájdete konceptuálnu expozíciu scénografa Marka Cpina.

rudolfkampf1 foto Johanka pošová minRudolfkampf, foto: Johanka Pošová

V Umeleckopriemyselnom múzeu zase budete môcť vidieť tvorbu známych značiek a dizajnérov vrátane LD Seating, Kaplan, Vasky či Festka, Jana Plecháča či Janju Prokića.Sprievodný program Designbloku tiež prebehne v Dome Radosť a v žižkovskej galérii OKOLO.

VITRA foto Tomáš Hercog 1 minexpozícia VITRA, foto: Tomáš Hercog

Foto: Designblok

895

Súvisiace články