Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. október 2021

H&M predstavuje kolaboráciu s troma umelkyňami

Značka H&M nás pravidelne zásobuje zaujímavými kolaboráciami, ktorými obahacuje naše šatníky. Teraz však pripravila spoluprácu z iného súdka.

H&M predstavuje kolaboráciu s troma umelkyňami

Značka H&M nás pravidelne zásobuje zaujímavými kolaboráciami, ktorými obahacuje naše šatníky. Teraz však pripravila spoluprácu z iného súdka. Spojila sa s troma umelkyňami, ktoré pripravili krásnu kolekciu bytových doplnkov.

Kolekcia s názvom For the Love of Art obsahuje bytové doplnky umelkýň Brunny Mancuso, Diany Ejaity a kreatívneho dua Sacrée Frangine. V tejto kolekcii nájdete všetko od vankúšov, prikrývok, keramiky či dekoratívnych palgátov. Cieľom tejto kolekcie je nielen priniesť unikátny dizajn do našich domovov, ale zároveň aj podporiť malých, menej známych umelcov.

Sacrée Frangine

7044C 05 min  7044C 22 min 

Kreatívne duo pôsobiace pod názvom Sacrée Frangine tvoria kamarátky od detstva - Célia Amroune a Aline Kpade. Jej tvorba je minimalistická, avšak plná teplých farieb, častokrát založená na témach ako ženkosť, sesterstvo či materstvo. Ich dizajny sú tak ženské, plné prirodzenosti a krásy, ktorá je založená na jednoduchých elementoch z každodenného života. V kolekcii For the Love of Art nájdete ich kolekciu keramiky ako vázy.

SacrC3A9e Frangine 2 min

“Naše kúsky v kolekcii sú jemnou pripomienkou toho, aby sme sa zastavili. Aby sme snívali, aby sme obdivovali krásy okolia, smiali sa a trávili čas s ľuďmi, ktorých máme radi alebo tými, ktorí nám chýbajú,” hovorí kreatívne duo Sacrée Frangine.

Brunna Mancuso

7044C 02 min  7044C 16 min 

Brazílčanka Brunna Mancuso tvorí vo svojom ateliéri v São Paolo plagáty, ktoré využívajú rôzne techniky - od vodných farieb až po akryl. Častokrát tvorí práve portréty žien, ktoré sú jej najväčšou múzou. Jej tvorbu si tak teraz môžeme v kolekcii For the Love of Art vychutnať vo forme plagátov, ktoré sú typické svojou expreísvnosťou a šarmom.

Brunna Mancuso 3 min

“Sme také silné a jemné zároveň. Rada tento kontrast objavujem vo svojej tvorbe pomocou expresívnymi ťahmi štetcov, textúr, farieb a tvarov. Chcela by som, aby sa každá žena na svete cítila tak sebavedomo, ako ženy v mojich portrétoch,” hovorí Brunna.

Diana Ejaita

7044C 06 min  7044C 11 min 

Vizuálny jazyk Diany Ejaity, taliansko-nigérijskej umelkyne, ktorá tvorí v Berlíne, je výrazný a unikátny. Využíva drámu a kontrastné farby, ktoré priniesli jej tvorbu už aj na obálky svetových magazínov. Vďaka širokému spektru kontrastov farieb, textúr, povrchov a štruktúr vznikajú veľmi zaujímavé diela, ktorými vyjadruje ženkosť a silu. V kolekcii For the Love of Art si budete môcť jej tvorbu vychutnať na textíliách vrátane vankúšov či prikrývok.

Diana Ejaita 1 min

“Pri tejto kolekcii som myslela na dialóg so životným prostredím, ale aj odkazom, ktorý nás inšpiruje robiť lepšie rozhodnutia z rešpektu ku prírode. Myslím, že takéto vnímanie je v dnešnej dobe nevyhnutné,” povedala Diana.

Celá kolekcia For the Love of Art sa dostane do predaja už 7.okóbra a dostupná bude vo vybraných butikoch po celom svete, ale aj online na webe značky H&M.

Foto: H&M

924

Súvisiace články