Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. október 2021

Designblok 2021 predstaví rôzne podoby šťastia

3.ročník Designbloku, najväčšej prehliadky dizajnu v strednej Európe sa uskutoční od 6. do 10.októbra v Gabriel Loci na Smíchove, ale po novom aj na oboch poschodiach Umeleckopriemyselného múzea v Prahe.

Designblok 2021 predstaví rôzne podoby šťastia

3.ročník Designbloku, najväčšej prehliadky dizajnu v strednej Európe sa uskutoční od 6. do 10.októbra v Gabriel Loci na Smíchove, ale po novom aj na oboch poschodiach Umeleckopriemyselného múzea v Prahe. Čo nás na tomto ročníku čaká?

Tohtoročný vizuál ku ročníku s názvom Štastie vytvoril fotograf Salim Issy a grafická designérka Martina Černá

Aktuálny ročník sa bude niesť hlavnou témou ŠŤASTIE a v tejto podobe bude navrhnutá aj Designéria, o ktorú sa postará dvojica Hermann & Coufal. Cieľom tohto ročníka je nájsť šťastie pomocou dizajnu. “Uplynulý krízový rok obnažil túžby staré ako ľudstvo samé - túžbu po šťastí, zdravom a naplnenom živote. Vyvolal otázky, či žijeme správne a naplno. Či sme šťastní. V roku 2021 sa bude Designblok zaoberať hľadaním šťastia. Budeme sledovať trendy, ktoré sú v dizajne jasné - návrat k prirodzenosti, prírode, človeku a jeho potrebám. Optimizmus, skutočnosť a obnova. Renesancia hodnôt ľudskosti, hľadania šťastia, návratu k sebe samému a svojim potrebám. To sú hodnoty, ktoré dizajn môže priniesť a ktoré chceme priblížiť širokej verejnosti,” vysvetľuje riaditeľka Designbloku, Jana Zielinski.

Každoročne sa o dizajn centrálneho priestoru výstavy - Designérie stará popredný český dizajnér. Tento rok budú dvaja - Eduard Herrmann a Matěj Coufal, laureáti hlavného ocenenia Czech Grand Design za rok 2020. Ich svieži prístup k dizajnu vystihuje fenomén “do it yourself”, ktorý sa spoločne s témou šťastia premietne do dizajnu tohto priestoru. “Je srdcom Designbloku, miestom stretnutia, odpočinku a zážitkov. Designérie je pre nás oázou, ktorá ponúka nielen dobrú kávu, ale aj radosť z tvorby. Šťastie tak prechádza žalúdkom a rukami. Posadíme sa na upcyklovaný nábytok, budeme piť kávu, klábosiť, odpočívať, premýšľať a tvoriť,” opisujú dizajnéri svoj prístup.

Informácie o výstavách, sprievodnom programe či vstupenkách nájdete na www.designblok.cz.

Foto: Designblok

841

Súvisiace články