Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. október 2021

Audemars Piguet predstavuje novú líniu Royal Oak Offshore

Audemars Piguet prekvapil svojich fanúšikov, ale aj milovníkov luxusných hodiniek uvedením novej línie hodiniek s názvom Royal Oak Offshore. Tvorí ju 5 modelov, ktoré okamžite zaujmu svojim dizajnom, ale aj technológiou.

Audemars Piguet predstavuje novú líniu Royal Oak Offshore

Audemars Piguet prekvapil svojich fanúšikov, ale aj milovníkov luxusných hodiniek uvedením novej línie hodiniek s názvom Royal Oak Offshore. Tvorí ju 5 modelov, ktoré okamžite zaujmu svojim dizajnom, ale aj technológiou.

 

Výrobca Haute Horlogerie Audemars Piguet vytvoril radu hodiniek s veľkosťou ciferníku 43mm a 5 rôznych dizajnoch v titánovom, 18-karátovom ružovo-zlatom a nerezovom vyhotovaní. Aj napriek tomu, že sa ciferník zmenšil o 1 mm, zachoval si všetky svoje pôvodné charakteristiky, avšak hodinky získali aj na optimálnejšej ergonómii. Tieto modely majú zároveň integrované najnovšie chronografy Calibre 4401 s funkciou resentovania bez zastavenie stopiek.

ROO 26420IO OO A009CA 01 closeup GP19 PNG

Nová ergonómia

Línia Royal Oak Offshore je charakteristická veľkosťou ciferníku 43 mm. Modely sú dostupné v zaujímavých vyhotoveniach, pričom vybrať si môžete napríklad zo spomínaného 18-karátového ružového zlata, nerezu či titánu, podľa toho, aký štýl preferujete. Tvar ciferníka je navyše ergonomicky navrhnutýa vybrúsený tak, aby spĺňal najvyššie štandardy. Všetky modely okrem titánového majú keramickú lunetu, ktorá vytvára zaujímavý kontrast dvoch tónov. Kombinácia efektne skosených detailov a matných plôch vytvára novú estetiku hodniek.

ROO 26420TI OO A027CA 01 closeup GP07 PNG  ROO 26420IO OO A009CA 01 closeup GP19 PNG 

Funkcie v hlavnej úlohe

Táto línia je však výnimočná aj novými funkciami, o ktoré sa stará najnovší chronograf Calibre 4401. Strojček s automatickým natáčaním je vybavený funkciou flyback, ktorá umožňuje reštartovanie stopiek bez predchádzajúceho zastavenia alebo resetovania.

Takisto má aj vertikálne spojky, ktoré zabraňujú preskakovaniu ručiriek pri spustení alebo zastavení stopiek, ale aj patentovaný mechanizmus nulovania, ktorý zabezpečuje, ýe každá ručička bude hladko nastavená na nulu.

Špeciálne závažie strojčeka tiež plní aj estetickú funkciu. V čiernom 22-karátovom zlate a rafinovej podobe Côtes de Genève“, „traits tirés” či kruhovom vrúbkovaní krásne vyniká vďaka priehľadnému zafírovému sklíčku na zadnej strane.

Hodinky Calibre 4401 majú mechanizmus autmatického naťahovania, 70 hodín rezervy a vodotesnosť do hĺbky 100 metrov.

ROO 26420SO OO A002CA 01 closeup GP08 PNG

Výnimočný dizajn

Nová kolekcia Royal Oak Offshore prepája dva modely prepájajúce puzdroz nerezovej ocele s lunetou, tlačidlami a korunou zaistenou šrúbou, pričom všetko je vyrobené z čiernej keramiky. Prvý model sa hrá s kontrastom dvoch tónov puzdra, druhý je vytvotený z nerezovej ocele. Oba modely sú zvýraznené bielymi a zlatými hodinovými značkami.

Ďalšie dva modely sú titanové s ručičkami a matným povrchom a leštenými skosenými plochami. Čísleníky sú dostupné v modrej alebo sivej farbe, pričom obe sú doplnené bielymi a zlatými značkami a ručičkami. Druhá verzia je obohatená lunetou, tlačidlami a korunou zaistenou šrúbou zo sivej keramiky.

Posledný model prepája puzdro z 18-karátového ružového zlata s čiernou kermaickou lunetou, s matnými a leštenými plochami. Kontrast dotvárajú tlačidlá a koruna zaistené šrúbou z čiernej keramiky. Luneta je zladená s čiernym číselníkom a vzorom Méga Tapisserie. Hodinky sa dodávajú s čiernym vymeniteľným gumeným a čiernym vymeniteľným krokodílim remienkom.

ROO 26420SO OO A600CA 01 closeup GP13 PNG

Foto: Audemars Piguet

928

Súvisiace články