Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. október 2021

Louis Vuitton predstavuje novú kolaboráciu s umelcami

Značka Louis Vuitton už v minulosti predstavila niekoľko zaujímavých kolaborácií s umelcami, pričom práve kabelky, ktoré dtsali názov Artycapucines patria k najzaujímavejším. V tomto projekte totiž dostávajú priestor rôzni umelci na to, aby pretvorili ikonický model kabelky Capucines do svojej estetiky.

Louis Vuitton predstavuje novú kolaboráciu s umelcami

Značka Louis Vuitton už v minulosti predstavila niekoľko zaujímavých kolaborácií s umelcami, pričom práve kabelky, ktoré dtsali názov Artycapucines patria k najzaujímavejším. V tomto projekte totiž dostávajú priestor rôzni umelci na to, aby pretvorili ikonický model kabelky Capucines do svojej estetiky. Takto vyzerá kolekcia Artycapucines 2021.

Najnovšia kolekcia prepojila šiestich významných umelcov - Paolu Pivi, Zeng Fanzhi, Vik Muniz, Donnu Huanca, Huang Yuxing a Gregora Hildebrandta. Tí dostali k dispozícii čisté plátno v podobe kabelky Capucines, ktorá dostala názov po parížskej ulici Neuve-des-Capucines, kde bol v roku 1854 otvorený prvý butik Louis Vuitton.

Louis Vuitton ArtycapucinesStill Life Family by Piotr Stoklosa min

Ku predchádzajúcim dvom líniám Artycapucines sa tak teraz pridáva 6 nových modelov, ktoré sú stelesnením savoire-faire, čiže remeslnosť a precíznosť ručnej práce Louis Vuitton. Každá z týchto kabeliek bude dostupná od 29.septembra v limitovanej edícii po 200 kusov.

Louis Vuitton Capucines by Paola Pivi

Inšpiráciou pre Paolu Pivi bolo jej vlastné dielo z roku 200ý s názvom One Cup of Cappuccino Then I Go. Veľkolepá kabelky vo vyhotovení imitujúcom kožu má ústredný motív leoparda, ktorý je precízne vyšitý. Nechýba ani detail šálok s cappucinom. Prednú stranu tiež dopĺňajú safari motívy.

Louis Vuitton ArtycapucinesStill Life PP by Piotr Stoklosa min

Louis Vuitton Capucines by Zeng Fanzhi

Základom tohto dizajnu je dramatická interpertácia autoportrétu Vincenta Van Gogha, ktorú vytvorila umelkyňa v roku 2017. Vysoko prepracovaný obraz bol na kabelku prenesený rôznymi technikami. Výsledkom je 3D efekt, ktorý pripomína skutočné ťahy štetcom. Na kabelke je neuveriteľných 42 odtieňov farieb a viac ako 70-tisíc stehov výšivky.

Louis Vuitton ArtycapucinesStill Life ZF by Piotr Stoklosa min

Louis Vuitton Capucines by Vik Muniz

Vik Muniz sa inšpiroval svojim dielom z roku 2019, ktoré nesie názvo Quasi Tutto. Kabelka je hravá a predstavuje umelcovu typickú estetiku, ktorá využíva ilúzie prelíniania farieb. Na kabelke je náhodne umiestnených 154 veselých objektov vrátane monogramov, ale napríklad aj slona.

Louis Vuitton ArtycapucinesStill Life VM by Piotr Stoklosa min

Louis Vuitton Capucines by Donna Huanca

Maľby Cara de Fuego a Muyal Jol z dielne autorky sa stretli na tomto modeli kabelky. Obe diela sú založená na myšlienke umeleckej interakcie so ženským telom, ktorej výsledná podoba bola dosiahnutá metódou 3D tlače a následne troma rôznymi technikami vyšívania. Následne bol motív ešte ručne domaľovaný.

Louis Vuitton ArtycapucinesStill Life DH by Piotr Stoklosa min

Louis Vuitton Capucines by Huang Yuxing

Oslnivý dizajn z dielne Huang Yuxing vychádza z diela The Colossus Hidden Deep in the Hills. Skica krajiny bola najskôr natlačená na kožu, následne bola vyšitá pre vytvorenie perspektívy. Náhodné ťahy maľby sú reprodukované hustým buklé a metalickou niťou.

Louis Vuitton ArtycapucinesStill Life HY by Piotr Stoklosa min

Louis Vuitton Capucines by Gregor Hildebrandt

Láska ku vinylovým platniam sa stala inšpiráciou pre dizajn z dielne Gregora Hildebrandta, ktorý tvorí metódou rip-off. V tejto metóde využíva prach zo starých magnetónových kaziet, z ktorých tvorí zaujímavé čierno-biele obrazy. Pre túto kabelku vytvoril originálne dielo, ktoré bolo na kožu prenesené formou sieťotlače.

Louis Vuitton ArtycapucinesStill Life GH by Piotr Stoklosa min

Foto: Louis Vuitton

936

Súvisiace články