Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 21. september 2021

Cíťte sa príjemne a pohodlne vo svojom príbytku aj počas osobnej hygieny

Všetci sa chceme doma cítiť čo najlepšie, najpríjemnejšie avytvoriť si spolu so svojimi najbližšími oázu pokoja. Preto si zariaďujeme svoj príbytok podľa svojich predstáv tak, aby sme boli vňom spokojní ašťastní.

Cíťte sa príjemne a pohodlne vo svojom príbytku aj počas osobnej hygieny

Všetci sa chceme doma cítiť čo najlepšie, najpríjemnejšie a vytvoriť si spolu so svojimi najbližšími oázu pokoja. Preto si zariaďujeme svoj príbytok podľa svojich predstáv tak, aby sme boli v ňom spokojní a šťastní. Súčasťou toho je aj naša kúpeľňa, do ktorej vchádzame dennodenne viackrát kvôli osobnej hygiene či už ráno, alebo večer. Zároveň je to aj miesto, kde si zvykneme oddýchnuť po ťažkom dni v práci tým, že si doprajeme osviežujúci kúpeľ alebo sprchu. Na čo by sme určite nemali zabudnúť pri zariaďovaní kúpeľne?

kúpeľňa dizajn bývanie domov inšpirácia

Zostaňme v suchu

Aj pri zariaďovaní domácnosti každý z nás preferuje iný štýl. Platí to aj v prípade kúpeľne. Niekto uprednostňuje vaňu, iný zasa dáva prednosť sprchovému kútu. Je to veľmi individuálne. Ak zvolíme sprchový kút, v tom prípade nemusíme riešiť výber kúpeľňových závesov, keďže sprchové kúty majú vlastné „zatváranie“. Kúpeľňové závesy sú aktuálne v prípade, keď máme vaňu, ale nie vždy máme chuť alebo čas na kúpeľ a chceme si dať iba „krátku“ sprchu.

Vtedy sa nám určite budú hodiť štýlové kúpeľňové závesy, vďaka ktorým naša kúpeľňa zostane v suchu a my si ušetríme prácu utieraním vody z podlahy. Kúpeľňové závesy sú veľmi praktickým riešením a zároveň aj elegantným módnym doplnkom našej kúpeľne. A v dnešnej dobe je naozaj z čoho vyberať aj v prípade kúpeľňových závesov.

Majte všetko potrebné po ruke

Určite to poznáme všetci. Raz za čas sa nám stalo, že sme vošli do sprchy či vane a „zabudli“ sme si so sebou vziať sprchový šampón, šampón na vlasy alebo žiletku. A spomenuli sme si na to, keď sme sa už usalašili vo vani. Samozrejme, nič iné nám neostávalo, len vyjsť z vane a ísť si pre potrebné veci. A vtedy sme si už možno po stý raz povedali, že si konečne kúpime poličku k vani, aby sme mali všetko potrebné po ruke. Napokon, toľko je kúpeľňových poličiek – od výmyslu sveta. Tak na čo ešte čakáme?

Kúpeľňové poličky rôznych veľkostí, tvarov, prevedení je možné umiestniť na obkladačky do sprchového kúta alebo nad vaňu, či na batériu – nástenné, rohové, samodržiace, môžeme si vyberať podľa toho, ktorá nám najlepšie bude vyhovovať a ladiť s dizajnom našej kúpeľne a ostatnými doplnkami, ale aj podľa toho, čo všetko chceme do poličiek umiestniť. Nezabúdajme na staré známe pravidlo, že fantázii sa medze nekladú v ničom a platí to aj v prípade takej „maličkosti“, akou je kúpeľňová polička.

shutterstock 1706648071

Zrkadielko, zrkadielko, povedz mi...

Niektorí sa radi doň pozeráme veľakrát za deň, ale nájdu sa aj takí, ktorí sa pohľadu na seba do zrkadla radšej vyhýbajú z rôznych dôvodov. Tak alebo onak, zrkadlá sú súčasťou našich domácností, našich životov. Určite by sme nenašli taký príbytok, v ktorom by nebolo aspoň jedno jediné zrkadlo. A kde sa najčastejšie nachádzajú? Rozhodne v kúpeľni, v predsieni, ale nielen tam. Dnes je už bežné, že sa stretávame so zrkadlami aj v spálni, v obývačke či v detskej izbe.

shutterstock 1910967136

Samozrejme, aj pri výbere zrkadiel platí, že nie každé sa hodí všade. Ak chceme mať zrkadlo napríklad v predsieni, tak by sme mali aj jeho tvar a rozmery prispôsobiť veľkosti chodby, ktorá je spravidla menšia ako iné miestnosti. Zrkadlo by malo ladiť s danou miestnosťou, v ktorej kraľuje, nemalo by príliš biť do očí, ale dizajnovo dotvárať tú správnu atmosféru a byť dokonalým doplnkom danej izby.

Súčasný trend ponúka rôzne elegantné, štýlové, moderné zrkadlá, ale aj zrkadlá v retro štýle, ak máte zariadenú v rovnakom štýle aj domácnosť, perfektne zapadnú do vašich miestností.

Nech si už vyberiete akékoľvek zrkadlo, podstatné bude, aby ste sa doň pozerali s radosťou a boli spokojní so sebou.

898

Súvisiace články