Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 9. september 2021

Tiffany & Co. predstavuje kolaboráciu s Danielom Arshamom

Newyorský umelec Daniel Arsham bezpochyby patrí k najobľúbenejším osobnostiam v módnom priemysle. Na konte má už spoluprácu so značkami ako Dior, Adidas či Rimowa, ale aj so značkami ako Porsche či Heinz.

Tiffany & Co. predstavuje kolaboráciu s Danielom Arshamom

Newyorský umelec Daniel Arsham bezpochyby patrí k najobľúbenejším osobnostiam v módnom priemysle. Na konte má už spoluprácu so značkami ako Dior, Adidas či Rimowa, ale aj so značkami ako Porsche či Heinz. Teraz najnovšiu spoluprácu predstavuje s ikonickou značkou šperkov Tiffany & Co.

Exkluzívne spojenie Tiffany & Co. a Daniela Arshama prináša limitovanú edíciu krabičky, ktorú umelec pretvoril do svojej charakteristickej estetiky. Dizajn vychádza z ideálu inovácie, majstrovského remeselného spracovania a rebelskej kreativity. V rámci tejto spolupráce tak vznikla kolekcia 49 bronzových sôch, ktoré sú inšpirované ikonickou modrou krabičkou Tiffany.

3

“Odjakživa ma to ťahalo ku veciam, ktoré je možné okamžite zasadiť do kulturného kontextu, a práve Tiffany Blue Box® túto moc má,” hovorí Daniel Arsham a dodáva, “chcel som ju však poňať inak, ako je jej pôvodný účel, preto som jej dodal patinu, ktorá vypovedá o jej histórii a o tom, akou je dnes ikonou, no zároveň hovorí, že svoju relevanciu nestratí ani o ďalších 10 či 100 rokov.”

3  4 

Bronzová krabička Bronze Eroded Tiffany Blue Box® je tak najnovším prírastkom do umelcovho portfólia. V tejto unikátnej krabičke si zákazníci nájdu náramok z 18-karátového zlata s diamantmi a tsavoritmi, ktorý takisto vznikol v spolupráci s dizajnérom a je súčasťou kolekcie Tiffany Knot x Arsham Studio. Nová kolekcia Tiffany Knot je pritom inšpirovaná článkami reťaze, vzdáva tak hold energii a charakteru mesta New York. Je provokatívna, individualistická a zároveň elegantná a verná svojmu dedičstvu, ktoré reprezentuje práve drahý kameň tsavorit, ktorý bol svetu rpedstavený práve značkou Tiffany v roku 1974.

Táto unikátna spolupráca Daniela Arshama a Tiffany sa dostane do predaja v januári roku 2022.

Foto: archív značky

851

Súvisiace články