Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 7. jún 2021

Vôňa v umeleckom diele

Vôňa dokáže výrazne zmeniť náladu a dodať správnu atmosféru. Týka sa to nielen parfumov, ktoré nosíme ako dôležitú súčasť našich outfitov, ale aj interiérových vôní.

Vôňa v umeleckom diele

Vôňa dokáže výrazne zmeniť náladu a dodať správnu atmosféru. Týka sa to nielen parfumov, ktoré nosíme ako dôležitú súčasť našich outfitov, ale aj interiérových vôní. Teraz však vôňa hrá aj úlohu umeleckého diela, ktorú jej dodávajú nové stojany z dielne značky Pigmentarium.

Parfumérsky dom Pigmentarium môžete poznať ako nichového tvorcu unikátnych parfumov, ale aj interiérových vôní. V jej ponuke tak nájdete niekoľko typov vonných tyčiniek, ktoré boli od ich uvedenia doplnené dvoma stojanmi zo vzácneho dreva, ktoré navrhla sochárka Tereza Štetinová. Teraz sa však značka Pigmentarium spojila s ďalším umelcom, ktorý prináša úplne odlišnú alternatívu.

Stojany z dielne významného českého dizajnéra Daniela Piršča predstavujú hravý kontrast ostrých a oblých línií. Samé o sebe pôsobia ako skutočné umelecké diela, ktoré zažiaria aj v prípade, keď nebudú plniť úlohu stojanu. Pigmentarium Incence Altar má veľkosť ľudskej dlane a má dva rôzne vstupny na zasadenie vonnej tyčinky. Inšpirovaný je predstavou mäkkého materiálu a dynamikou vstupujúceho objektu, v jednom prípade tak predstavuje postupujúcu vlnu a v druhom zase súvislý prepad do vnútra hmoty. Vďaka špeciálnej úprave povrchu hrajú stojany zaujímavými tónmi, pričom v každom z nich dominujú dve farby - ružová a modrá, ktoré sa plynulo menia na rôzne odlesky od zlatej až po zelenú.

DSC 1774a

Pigmentarium Incense Altar sa dostane do predaja v polovici júna a jeho cena bude 68 eur / 1690 czk. Dostupné budú na webe značky Pigmentarium, ale aj v niche parfumériách a concept stores, ktoré zastupujú značku.

Foto: Pigmentarium

854

Súvisiace články