Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 25. máj 2021

Interiérový trend: Lampy

Aj vo sfére interiérového dizajnu sa neustále menia trendy, niektoré odchádzajú, iné prichádzajú. Medzi tie novšie a stále populárnejšie patria lampy.

Interiérový trend: Lampy

Aj vo sfére interiérového dizajnu sa neustále menia trendy, niektoré odchádzajú, iné prichádzajú. Medzi tie novšie a stále populárnejšie patria lampy. Sú skvelým doplnkom do akéhokoľvek priestoru a nevyžadujú si zbytočne vysokú investíciu. Dokážu však oakmžite premeniť priestor a priniesť do neho novú atmosféru. Tieto lampové trendy sú aktuálne najpopulárnejšie.

Sochárska

Aj lampa aj umelecký objekt. Takéto kúsky sa aktuálne tešia veľkej popularite pretože sú nielen praktické, ale aj štýlové. Prepájajú v sebe funkciu lampy, avšak vyzerajú ako dizajnovú kúsok. Ozvláštnia akýkoľvek priestor a sú ideálnou voľbou na kombináciu s inými trendy doplnkami ako vázy či sviečky.

@sineadcrowehome

Hríbová

Tento typ retro lampy sa už dlhšie teší popularite, no dnes nechýba takmer v žiadnom domove štýlových žien. Vďaka farebným možnostiam si každý dokáže nájsť to svoje a jednoducho tak priniesť do priestoru dávku unikátnosti a farieb.

Screenshot 2021 05 22 at 09.38.01@michellemdriscoll

 

Ohýbaná

Takisto retro trend, ktorý poznáme z minulosti, no tentokrát s jemne elegantnejším dizajnom. Ohýbané lampy využívajú zaujímavé krivky a mäkké siluety, ktoré do priestoru prinášajú výrazný dizajnový element, no zároveň pôsobia nadčasovo a univerzálne.

fannyekstrand @fannyekstrand

 

Papierová

Papierové lampy boli ekdysi veľkým hitom, neskôr sa na nich zabudlo. Na scéne sú takmer nonstop, no nehovorí sa o nich ako o top dizajnových voľbách, skôr ako o praktických kúskoch. Avšak teraz sa to mení a papierové lampy sa opäť dostávajú do chic interiérov a radia sa ku must-haves. 

alyssainthecity@alyssainthecity

 

Futurizmus z minulosti

Ak ste aj vy fanúšikom dizajnového smeru mid-century modern, bude sa vám páčiť tento štýl lampy. Nesie v sebe silný retro, no zároveň sci-fi nádych. Využíva rôzne štýly a materiály, čím sa snaží vytvoriť víziu budúcnosti v minulosti. Väčšina kúskov z tohto obdobia je veľmi nadčasových, čo skvelo zapadá aj do aktuálnych trendov.

madelynnfurlong@madelynnfurlong

Foto: Instagram

1143

Súvisiace články